CodeAnywhere: editare de cod din navigator


Visul webaplicaţiilor (adică cele ce rulează în navigator) este să înlocuiască aplicaţiile clasice (desktop). În puţine locuri victoria e sigură şi veche – eu de exemplu nu m-aş mai întoarce la Outlook Express sau Thunderbird pentru a-mi citi emailurile, căci varianta online mi-e suficientă. Pe de altă parte nu aş renunţa la clientul FTP, la editorul de imagini şi altele pentru webaplicaţii similare. Pur şi simplu nu au încă puterea aplicaţiilor desktop. Şi ce şanse are atunci un editor de cod din navigator în locul unuia desktop? E o întrebare pe care ne-o punem şi cu CodeAnywhere.

imagine

Această webaplicaţie îşi propune ceea ce desigur v-aţi dat seama din titlu şi din captură: să fie un editor online pentru diverse fişiere accesibile prin FTP. Cu alte cuvinte un webmaster ar putea să îşi întreţină situl de oriunde ar fi (şi unde are acces la internet, desigur). Acesta este punctul tare şi probabil unicul punct tare. Că eşti în Linux, în Windows, ori chiar pe mobilul tău cu Android sau iOS, poţi să corectezi bugul acela pe care clientul te bate la cap urlând la telefon să îl rezolvi acum. Altfel ar trebui să ajungi la birou, unde ai calculatorul tău cu programele tale. Dar cu CodeAnywhere poţi face cam acelaşi lucru de oriunde. Subliniez: cam. Pentru că, evident, o primă problemă e viteza: CodeAnywhere se poate instala ca webaplicaţie cu suport local (în Chrome de exemplu), dar tot nu va avea viteza unei aplicaţii desktop. Apoi în timp ce face colorarea sintaxei (pentru fişiere HTML, CSS, JavaScript şi probabil şi altele), nu prea ştie altceva. Deci… e bun pentru intervenţii de urgenţă. Aceasta e părerea mea acum, dar poate în câţiva ani se va schimba.

E foarte important să spunem că serviciul speră să facă bani din conturi premium. Acelea nu doar te scapă de reclame ci şi de diverse limitări (ex: numărul de servere la care să te conectezi). Detalii despre planurile oferite găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Andrei spune:

    Am vazut comentarii pe Chrome Store ca are anumite probleme si GUI-ul nu e f dezvoltat.
    Am auzit de ShftEdit si l-am instalat acum 2 secunde. Ce stii de el? Se merita?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *