Windows 8 Release Preview


Şi am ajuns şi la început de iunie, cu sosirea promisului şi mult-aşteptatului Windows 8 Release Preview (vezi anunţul oficial). În timp ce el este deja disponibil în câteva limbi, româna lipseşte din listă. Foarte probabil nu şi pe momentul lansării oficiale, dar pe de altă parte nu mulţi/toţi îşi doresc Windows-ul în română. Dacă mergeţi aici puteţi să descărcaţi un program care vă va face pre-inspecţia necesară, procedând apoi la upgrade-ul/instalarea Windows 8. Dacă sunteţi de modă veche şi doriţi imagina ISO cu care să faceţi ce şi cum doriţi Dvs, mergeţi aici.

imagine

Îmi amintesc că de Windows 7 m-am îndrăgostit înainte de a fi lansat. L-am tot folosit chiar şi când era declarat instabil, iar apoi am achiziţionat o licenţă şi îl folosesc şi acum, fiind foarte mulţumit. Sunt curios dacă acelaşi drum îl voi urma cu Windows 8. Din păcate pe moment nu îmi pot permite instalarea lui pentru teste, dar cumva mă voi strădui, căci clar mă roade curiozitatea. În timp ce partea cu “atingeri” mă dezarmează (nu îmi închipui că voi avea prea curând un astfel de laptop/monitor), mă bucură faptul că în mai multe recenzii am citit că e ok de utilizat şi cu “bătrânul” mouse. Şi apropo de “bătrân”, se pare că vechile configuraţii sunt bune şi pentru Windows 8. Citez (tot ce e italizat):

Windows 8 Release Preview funcționează foarte bine pe același hardware care susține Windows 7:

 • Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid

 • RAM: 1 gigaoctet (GO) (pentru 32 de biți) sau 2 GO (pentru 64 de biți)

 • Spațiu pe hard disk: 16 GO (pentru 32 de biți) sau 20 GO (pentru 64 de biți)

 • Placă video: Dispozitiv grafic Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM

Cerințe suplimentare pentru a utiliza anumite caracteristici:

 • Pentru a utiliza caracteristicile tactile aveți nevoie de o tabletă sau de un monitor care acceptă atingeri multiple.

 • Pentru a accesa Windows Magazin și a descărca și a executa aplicații, aveți nevoie de o conexiune activă la Internet și de o rezoluție a ecranului de cel puțin 1024 x 768.

 • Pentru a alinia aplicațiile, aveți nevoie de o rezoluție a ecranului de cel puțin 1366 x 768.

 • Acces la Internet (pot exista taxe pentru ISP)

Nu pot spune nimic despre instalare, nimic impresii personale 🙁 . Dacă aveţi Dvs, liber la comentarii! Şi închei cu un clip de promovare a noii versiuni. Ah, să nu uit: va expira la 16 ianuarie 2013! Iar cheia pentru toate versiunile înţeleg că este TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Andrei spune:

  Si in cazul in care nu imi place aceasta versiune de Win, ma pot intoarce la versiunea precedenta? Si daca da, cum fac acest lucru?

 2. radu.capan spune:

  În pagina de descărcare vă răspunde chiar Microsoft:

  „Important: Dacă decideți să reveniți la sistemul dvs. de operare anterior, va trebui să îl reinstalați din suportul de recuperare sau de instalare care a fost livrat împreună cu PC-ul, de obicei un DVD. Dacă nu aveți un suport de recuperare, poate fi posibil să îl creați dintr-o partiție de recuperare de pe PD, folosind software-ul furnizat de producătorul PC-ului. Consultați secțiunea de asistență din site-ul web al producătorului PC-ului. După ce instalați Windows 8, nu veți avea posibilitatea să utilizați partiția de recuperare de pe PC pentru a reveni la versiunea anterioară de Windows.”

 3. mihai.floran spune:

  Cu ce e mai bună decât Consumer Preview? Eu încă o am pe aceea instalată, are rost să şterg şi să pun asta?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *