jQuery: pentru că merită


“Pe scurt, jQuery este o bibliotecă JavaScript de frunte, ce poate să facă minuni pentru paginile Dvs web şi să facă viaţa Dvs de webdeveloper mult mai uşoară şi mai plăcută. De la apariţia în 2006, jQuery a tot crescut în popularitate, astfel că acum aproximativ 24 de milioane de situri se folosesc de această bibliotecă, şi aşa după cum arată Google Trends, este cea mai populară bibliotecă JavaScript.” După ghilimele v-aţi dat seama că afirmaţiile nu îmi aparţin, dar le susţin: sunt de fapt introducerea la Useful jQuery Function Demos For Your Projects, un articol de nota 10 de pe SmashingMagazine.

imagine

Articolul a apărut acum câteva zile şi se adresează în speţă publicului care nu crede încă în puterea jQuery. Dacă aveţi o altă bibliotecă favorită probabil nu respingeţi jQuery. Dar dacă până acum nu aţi folosit – serios cel puţin – o bibliotecă JavaScript, parcurgeţi articolul tocmai indicat pentru că, citez din nou, “vă vom arăta peste 50 dintre cele mai faimoase funcţii jQuery, demonstrate cu exemple live. Biblioteca jQuery este vastă, dar sperăm că văzând cele mai des folosite funcţii în acţiune veţi înţelege mai bine cum pot ele să lucreze împreună pentru a produce rezultate excelente”. Şi într-adevăr articolul include exemple live: din mouse poţi vedea în acţiune codurile care de asemenea sunt accesibile. Cele 50 de demonstraţii sunt grupate astfel:

  • jQuery and CSS
  • jQuery Animation and Effects
  • jQuery and DOM Manipulation
  • jQuery and AJAX
  • jQuery and Events
  • Finding, Looping and Filtering Results

Acest articol (cel de pe SmashingMagazine adică :), nu ce citiţi acum) merită un semn de carte pentru că mulţi veţi reveni de zeci de ori la el ca la un help concentrat, pentru a vă aminti cum se face una şi alta. Folosiţi jQuery în proiectele Dvs. Vă spune aceasta un îndrăgostit de această minunăţie (care desigur ar fi mult mai săracă fără miile de pluginuri, dar asta e altă poveste).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *