Trei jocuri simpatice pentru Android şi iOS


Aşa se face că de data aceasta jocurile le-am găsit disponibile şi pentru Android şi pentru iOS. Am însă impresia că, cel puţin în unele cazuri, gratuitatea de acum e doar temporară, deci poate veţi dori să puneţi mâna pe ele rapid. Şi am să încep cu Early BirdAndroid şi iOS – în care misiunea principală e să conduci o pasăre prin aer spre un vierme ce stă în mijlocul unei ţinte la sol. Pasărea zboară după cum tragi tu cu degetul pe ecran – doar că numărul acestor mişcări este limitat. Hopa… de aici provocarea.

imagine imagine

Plus în drum e recomandabil să “mănânci” cât mai multe insecte… uneori te ajută nişte flori-ventilator sau flori-trambulină să te deplasezi… alteori ai obstacole pe drum. Deci tot tacâmul de variaţie. În special cei mici cred că îl vor gusta şi vor reuşi fără mari probleme să joace multe dintre primele niveluri… dacă nu chiar şi pachetele următoare. Dar tot ce explic eu stângace în cuvinte se înţelege mai clar din trailer-ul următor.

Şi mergem mai departe: Tap deLight, după cum îmi spune fata mea adolescentă, e la modă pe coridoarele şcolii. Îl găsiţi pentru Android şi pentru iOS. În sine e un joc de logică şi de îndemânare: ai ceva animăluţe nedefinite (Teo a mea spune că sunt lilieci) care se deplasează doar spre lumină. Aşa că dacă vrei să meargă undeva, aprinzi sfera în direcţia dorită. Partea provocatoare este că uneori doreşti să meargă pe alte direcţii şi atunci combini luminţele, comutându-le rapid. De aici, mă înţelegeţi, amestecul de logică (trebuie să îţi forţezi creierul să găseşti soluţiile) şi de îndemânare (dacă nu ai apăsat la timp, animăluţul s-a dat de perete şi… moare).

imagine imagine

Jocul are un sistem mai enervat de încărcarea a “bateriilor” în timp, aşa că experienţa vă va fi fragmentată după cât de des muriţi. Dar haideţi să vedem din nou un clip de prezentare.

Şi închei cu un joc care mi s-a părut interesant ca idee. Pare banal şi învechit fiind doar… alb-negru (da, aţi citit bine), dar te prinde. Îi spune Naught şi îl găsiţi pentru Android şi iOS. Dacă m-am prins bine, nu sunt prea multe niveluri gratuite, dar câte sunt merită. V-aţi dat seama din capturi că avem o mâţă ce aleagă după cum rotim smartphone-ul sau tableta. Pe drum e recomandabil să culeagă cristalele, dar mai ales să rămână în viaţă. Sunt tot felul de făpturi şi maşinării ciudate care o pot omorî instant, caz în care rotiţi la device ca la volanul de maşină 🙂 trimiţând pisica în alte parte.

imagine imagine

Modul de deplasare şi mai alunecare e destul de realist. Universul extraterestru e incitant. Şi evident tot rejoci nivelul până reuşeşti să îl termini, învăţând primejdiile care unde apar. Mai multe în ultimul trailer.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *