Mini-calculatoare cu Android


Acum câţiva ani nu îmi imaginam că voi putea să fac atâtea lucruri pe telefonul mobil. Acum simt cu adevărat că am mereu cu mine un mini-calculator, care are sistem de operare, permite instalarea de aplicaţii, se conectează la internet… Şi e minunată portabilitatea, “preţul” fiind totuşi ecranul mic. Cu o tabletă cumva e mai bine, dar tableta nu e aşa de uşor de purtat ca un smartphone. Şi uite că apare ceva între… o cutiuţă mică, amintind de un stick USB dar totuşi mai mare, şi care este de fapt un calculator… trebuie înfipt în televizor şi ai calculatorul gata! Ai Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) gata de folosit.

imagine

Perspectiva e extraordinară. Am citit ieri despre Pocket TV, ilustrat în captura din stânga, iar cu mai multe săptămâni în urmă despre MK 802 Mini PC (captura din dreapta). Şi sunt sigur că piaţa de oferte similare e ceva mai mare, dar eu nu prea sap după astfel de informaţii. Am citit însă ieri pe gHacks şi am rămas fascinat. Desigur, vorbim încă de începuturi. Şi de fapt Pocket PC, dacă va intra în producţie, va fi doar peste câteva luni (celălalt cică se poate comanda). În principiu – dar v-aţi dat seama după mufă – mini-calculatorul se înfige într-un port HDMI al televizorului. Presupunând că mai ai unele USB libere, poţi pune şi mouse şi tastatură. Dar are şi o şmecheră mouso-tastatură-telecomandă, care însă creşte volumul de purtat. Ar fi deci scenariu că acolo unde mergi există un TV cu port HDMI şi ceva mouse şi tastatură de adăugat. În câţiva ani nu va fi o premisă dificilă.

imagine

Universul deschis e mare: televizorul devine Smart TV, ai acces la plaja de aplicaţii din Google Play, poţi să te distrezi dar şi poţi să lucrezi… În fine, dacă urmăriţi linkul de la Pocket TV aflaţi mai multe, căci se dă o listă de “ce poate”. Eu vă las cu clipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Sorin spune:

    Canonical lucrează la un concept destul de interesant: http://www.youtube.com/watch?v=wzc0uMXGFBY

  2. radu.capan spune:

    Super tare! Mersi de semnalare!

  3. Sorin (sunshine!) spune:

    Pina la urmatorul ‘dispozitiv’ compus din: telefon mobil, media player, compiuter PC, aparat foto tip pocket, ecran sensibil cu taci’scrin, tableta (asa, mai micuta), acces wireless, telecomanda universala (TV, aer conditionat), maus cu touch, dispozitiv de indicare cu laser, poate ca si un mic proiector, cu senzor de miscare pentru console, eventual cu coduri de card bancar, toate acestea intr-un singur dispozitiv caruia nu stiu ce denumire sa-i dau, deci pina la acest dispozitiv universal nu mai este decit un pas. Un pas mic. Procesoarele de celulare din ziua de azi au chiar si 4 nuclee si sint (cu mult) mai rapide decit rabla mea de calculator de acasa !! Poate fi utilizat intr-un docking-station pentru reincarcare si pentru transfer de fisiere, poate fi la fel de bine „agatat” intr-o gaura in ceva laptop, sau tableta, sau in vreun televizor, sau proiector, sau cu accesul wireless poate trimite informatii de afisat pe ecrane TV sau internet, sau celulare, ufff, complicata va fi atunci viata… Da, si masina se poate porni cu asa ceva, ecran GPS, si ar trebui sa receptioneze si mesajele unde sint radarele(!!). Am uitat vreo caracteristica care sa o mai aibe ?!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *