Otixo: un Explorer pentru fişierele in the cloud


Otixo a pornit la drum în 2010, dar cu un prim beta public în 2011. Lucrurile au mers bine pentru acest serviciu şi şi-au adăugat şi versiune comercială, dar cea gratuită va fi satisfăcătoare pentru cei mai mulţi internauţi. Recunosc că nu i-am acordat atenţie până când un cititor al acestui sit mi-a scris cu mare încântare despre serviciile oferite. Să vedem deci despre ce este vorba. Premisa e simplă şi vor rezona mulţi la ea: există enşpe servicii care ne găzduiesc fişierele dar nu există o modalitate de a le privi pe toate dintr-o singură interfaţă.

imagine

De ce preferăm mai multe servicii? (Uneori pentru că mai multe spaţii gratuite ies mai ieftin decât un spaţiu plătit. 😉 ) Eu de exemplu am ales Dropbox pentru fişierele personale, pentru fişierele de lucru, pentru colaborare restrânsă. Dar am şi conturi Box pentru depozitare şi sharing generic. Apoi fotografiile mi le depozitez în Picasa Web Albums. Şi am şi cont pe SkyDrive pentru anumite arhive. Când numărul acestor conturi devine mare începi să uiţi: oare în care cont am ceea ce caut? Apoi ce faci dacă vrei să transferi fişiere dintr-un cont în altul: teoretic descarci şi reîncarci. Ei bine, Otixo uşurează munca: autentificând serviciile amintite, dar şi altele (Discul Google, SugarSync, Amazon S3, 4Shared, orice cont FTP ş.a.) poţi căuta prin toate conturile şi face transferuri între, totul într-o limită de 2GB trafic. Practic uneori nu va mai fi nevoie să intri în conturile originale, pentru că din Otixo vei putea face previzualizare, descărcare, partajare…

Mai multe în clipul următor de prezentare. Un ultim cuvânt: mare atenţie la parola fixată pentru Otixo. Nu puneţi ceva banal. La urma urmei veţi autoriza Otixo pentru acces la conturi valoroase pentru Dvs. Puneţi deci o parolă năucitoare şi memoraţi-o de exemplu în KeePass.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Sorin spune:

  Suuuuuuper. Trebuie putintica atentie: la crearea unui cont nou in Otixo, serviciul cloud aferent este bine sa fie inchis (logout), altfel pentru nume diferite de cont Otixo, va fi utilizat acelasi cont de serviciu cloud care este deschis ! Acuma stiu rapid ce fisiere am in 3 conturi SkyDrive si 1 cont GooGle Drive, si mai trebuie sa mai adaug citeva. Voi reveni cu opinii, sa vad vitezele de acces upload/download si usurinta de utilizare(!). La un moment dat am folosit Gladinet pentru contul SkyDrive si am fost foarte multumit, dar acuma dintr-o singura „privire” cu Otixo pot sa vad tot ce am in conturile din nori (cloud!).

 2. jürgen.toth spune:

  Asemănător, dar încă în faza beta, este serviciul Swap.io: http://my.swap.io/

 3. geo s. spune:

  De azi, 7 feb 2013, OTIXO nu mai e valabil gratuit.
  Am fost notificat ca mai am 14 zile „trial”.

 4. jürgen.toth spune:

  Și cu MultCloud pot fi folosite în paralel mai multe servicii cloud: https://www.multcloud.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *