jQuery UI Widgets pentru WordPress


Ce diferenţiază o temă WordPress obişnuită de una profesională? Sunt mai multe elemente, precum 1) un panou de configurare – ei bine, WordPress 3.4 tocmai sosit permite aşa ceva la temele oferite la pachet, dar facilităţile de configurare, atenţie, se pot integra, plus minus, în orice temă, deci aşteptaţi-vă la numeroase astfel de integrări; 2) codul bine scris, design frumos, respect pentru SEO şi altele, şi adesea 3) oferirea unor elemente care să dea dinamism paginilor, de la slidere la taburi şi acordeoane. Ei bine, orice temă poate avea aşa ceva cu un plugin: jQuery UI Widgets.

imagineimagine

Pluginul este, când scriu eu aceste rânduri, la versiunea 0.1, ceea ce sună cam demoralizant. Şi totuşi pluginul este bine scris (la urma urmelor cei care l-au scris produc şi teme de calitate) şi – chiar nu exagerez – consider că ar trebui inclus nativ în WordPress, din moment ce acesta se bazează foarte mult pe jQuery şi chiar şi pe jQuery UI. Dar să vedem cum se foloseşte: în principiu luaţi partea HTML şi inseraţi-o în articol (evident, folosind modul HTML) şi gata. Pe bune. Pentru că de partea CSS şi JavaScript se ocupă pluginul. Ceea ce vedeţi în stânga este captură dintr-un test de-al meu, unde pur şi simplu am folosit un DIV cu clasa tabs, apoi o listă şi div-urile de conţinut, pe care le ştie oricine a folosit jQuery UI. Şi aproape similar pentru acordeon. A mers perfect!!! Cine ştie jQuery UI va şti să folosească pluginul fără probleme. Cine nu… îi trebuie puţin studiu, pentru că din păcate autorii nu au pus la dispoziţie (încă) un sistem lejer de introducere a widgeturilor.

Există şi o pagină de configurare, dat fiind că nu toţi au nevoie de toate widgeturile. Sau preferă o altă temă din cele multe puse la dispoziţie (şi poţi să îţi configurezi una proprie cu Theme Roller). În plus, uneori – cazuri rare… mai dese la webdeveloperii avansaţi – vei dori altă clasă sau să rezolvi conflicte CSS: tot din această pagină de configurare acţionezi. În timp ce admit că se poate îmbunătăţi (în special pentru cei ce nu ştiu jQuery UI) mă declar super încântat de acest plugin. E fantastic şi de viitor!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. pety spune:

    Nu stiu cum de mi-a scapat acest articol. Excelent!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *