De groază: Sequester


Ştiţi că jocurile flash le prezint de regulă prefixându-le în titlu cu “De relaxare”. Ei bine, acest joc este de relaxare… dacă atmosfera de groază vă relaxează. Fără să stau pe gânduri pot spune că Sequester este unul dintre cele mai neobişnuite, originale şi provocatoare jocuri, din categoria “jump and run”. Dacă de regulă în astfel de jocuri avem câte un personaj simpatic care aleargă spre o ieşire ferindu-se de duşmani… în acest caz avem un personaj simpatic care aleargă spre o ieşire ferindu-se de duşmani. Ups… nu, nu, nu, de trei ori nu: Sequester e altfel pentru că personajul…

imagine imagine

… ei bine, personajul este frăţiorul mic al unei surori care a murit chiar când ar fi trebuit să aniverseze 18 ani de viaţă. Ea e moartă, iar copilul se trezeşte într-un univers ciudat în care aude vocea ei, dar nu ştie ce se întâmplă. Introducerea în joc e bruscă şi surprinzătoare. Şi veţi vedea rapid prima surpriză: nu e universul bidimensional pe care l-am aştepta conform genului de joc. De fapt jocul se desfăşoară într-un plan 2D, dar pe suprafaţa unui cub (care evident e 3D), aşa că puteţi lua “colţul” spre cealaltă faţetă a unui labirint teribil de ciudat. Nivel de nivel, băiatul se trezeşte în pat, aude vocea calmă dar totuşi macabră a surorii lui, şi porneşte spre uşă. Doar că legile sunt altfel în acest univers care poate la final descoperim dacă e din tărâmul morţilor sau un loc intermediar.

imagine imagine imagine

Avem în joc scări, dispozitive de teleportare, ba şi fantome, pe lângă ţepi şi ape otrăvite… Ingrediente clasice, ca idee… Doar că universul creat e teribil de (reuşit şi de) creepy.

PS: E dedicaţie pentru Teo a mea, că îi plac cărţile de groază ;).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *