TinyPad: notiţe, inclusiv in the cloud


Poate că din ciclul “de ce nu?” avem un program care ştie să salveze notiţele şi in the cloud. În timp ce o spun cu ceva ironie, trebuie să admit că pot exista numeroase scenarii când prinde bine aşa ceva. Şi la urma urmei şi eu folosesc aşa ceva, dar într-o altă formulă: QText+Dropbox. M-am obişnuit teribil cu această formulă, căci colaborez astfel cu soţia: avem taburi diverse unde strângem chestii “de făcut” (pentru Catholica.ro de exemplu) şi care face ceva de acolo, şterge ce a făcut… şi schimbările se reflectă şi la celălalt. Ei bine, TinyPad nu este în acest sistem colaborativ, dar dacă unele aspecte îi lipsesc, străluceşte în altele.

imagine

În esenţă avem un editor de texte, încă unul de texte cu formatare (adică rich text), aşa că putem avea text îngroşat, înclinat, tăiat, centrat, liste, ba chiar şi pune imagini prin clipboard. Textele nu sunt fişiere ci “pad”-uri (taburi) de care îţi poţi deschide câte vrei. Partea interesantă este că acestea pot fi sincronizate cu SharedNote.com, aşa că poţi să faci rapid cunoscută o notă prietenilor sau doar pentru tine, când nu eşti la calculator dar ai acces la internet. Nu lipsesc facilităţile de căutare, dar am impresia că doar pe “pad”-ul curent, ceea ce e neinspirat, pentru că uneori vrei să cauţi per ansamblu ceva.

Însă ce mi s-a părut inspirat este că poţi “arhiva” notiţele care nu te interesează pe moment. E altceva decât a le şterge. El rămân şi pot fi “reactivate” cu uşurinţă. Dacă ajungi să ai prea multe taburi, facilitatea de arhivare e mai mult decât bine venită. Şi dacă vă miraţi că mai jos programul arată altcumva, ei bine, are şapte “haine” diferite, ca să acopere mai multe gusturi. Aş mai spune că aplicaţia poate fi activată cu uşurinţă mutând mouse-ul în colţul stânga-sus, şi dispare dacă ducem mouse-ul în colţul dreapta-sus. În rest, pentru alte facilităţi ale programului, puteţi arunca o privire aici.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *