Microsoft Surface: adio masa mare, uite laptopul mic


Nici nu ştiţi cât mă mănâncă să am şi eu o tabletă 🙂 . Îmi tot închipui cum aş scăpa de hârtiile pe care le listez când am de făcut prezentări, dacă aş avea o tabletă. Dar desigur, utilizările sunt muuult mai multe. Am dat doar un exemplu. Şi dacă până acum mă gândeam că o tabletă cu un Android ultim ar fi cea mai bună soluţie, încep să las spaţiu şi pentru o tabletă cu Windows 8. Pe de o parte Android 100% gratuit cu o plajă mare de aplicaţii… pe de altă parte Windows, contra cost, dar cu aplicaţiile pe care le folosesc şi pe laptop zi de zi… Hmmm….

imagine

În cadrul unei conferinţe despre care probabil aţi citit pe mai multe situri, Microsoft şi-a anunţat tableta proprie, care se numeşte… Microsoft Surface. Numele sună familiar? Păi da… era ditamai masa într-o vreme. Mergeţi aici pentru a vedea cum arăta proiectul în 2007, şi aici pentru a vedea cum ajunsese în ianuarie 2011. În timp ce ideea de masă-tabletă nu cred că este de lepădat (dar oricum preţul trebuie să fie enorm deci publicul s-ar reduce la hoteluri şi cluburi foarte scumpe), mă bucur mult că Microsoft Surface a ajuns o tabletă, poate chiar una pentru publicul larg. Şi de fapt e mai mult decât o tabletă. Am putea spune că e un mini-laptop, sau ceva între laptop şi tabletă. De ce? În primul rând şi mai ales prin tastatura ataşabilă. Că sunt mai multe culori disponibile le interesează pe fete ;), dar există şi două variante “fizice”: cu taste reale sau cu taste virtuale, adică o suprafaţă plană de asemenea cu detecţia atingerii.

Şi uite aşa, ai un laptop şi mai uşor de purtat. E o tabletă, şi suportul din spate de rezemat o transformă în monitor de urmărit filme, ascultat muzică şi altele. Iar cu ataşarea tastaturii ai un calculator mai apropiat de ce înţelegem azi prin calculator. Să vedem acum un clip de prezentare, destul de misterios el.

Şi cei cu răbdare pot urmări evenimentul de lansare. Veţi vedea că – aşa o fi regula? – atunci când ai nevoie să îţi meargă perfect ceva, nu va merge. La un moment dat, unul dintre vorbitori apasă cu disperare tableta, care nu răspunde, şi atunci îşi cere scuze şi ia alta :). Dar trecând peste aceasta, prezentarea e reuşită. Cred că acum totul se va învârti în jurul preţului. Dacă la tabletă (calitate înaltă înseamnă şi bani mulţi) adăugăm sistemul de operare (care la Microsoft a fost mereu scump) e greu de crezut că va fi ceva accesibil. Şi totuşi Microsoft promite că va fi cu preţul undeva pe unde e şi piaţa… căci altfel e clar că ar fi un fiasco.

Aş încheia cu câteva linkuri spre articole ce am văzut că tratează tema. Aşa poate veţi afla şi alte lucruri despre tabletă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *