Doodle Grub: pentru Windows 8 şi mobile


Cred că snake e unul dintre cele mai cunoscute jocuri, începând cu era videojocurilor şi trecând apoi la primele telefoane cu aplicaţii, la capitolul jocuri acesta nelipsind. Desigur, au existat diverse reinventări, iar de una am dat frunzărind magazinul de aplicaţii din Windows 8. Doodle Grub se găseşte acolo gratuit, dar poate fi descărcat şi pentru Android, iPhone şi iOS. Pe moment să vedem varianta pentru Windows 8, care este evident pe tot ecranul (chiar dacă grafica nu a părut chiar pentru rezoluţia monitorului meu).

imagine

Dacă mergeţi la setările jocului veţi putea opta pentru deplasarea “şarpelui” din taste, cu mouse-ul, sau din înclinarea tabletei, presupunând că rulaţi Windows 8 pe o tabletă. Am încercat cu mouse-ul şi e cool! Spun aceasta pentru că adio limitarea deplasării pe linii şi coloane: poţi trage eroul în ce direcţie vrei. Acum să lămurim animalul: şarpe nu mai e… probabil e o omidă sau ceva pe acolo, sau în termeni geometrici este un cerc cu ochi, care creşte în ceva cu mai multe cercuri după cum mănâncă merele ce apar şi dispar pe ecran (atenţie: sunt şi mere stricate ce duc la pierdere de puncte). Interesant este că dacă un “duşman” ia contact cu ne-şarpele nostru, acesta nu moare ci îşi pierde “coada” de la punctul de contact. Desigur, dacă avem coliziune cu “capul”, jocul se sfârşeşte.

Jocul pentru Windows 8 mai are două teme disponibile, iar versiunea pentru iPhone mi-a sugerat să descarc o variantă a jocului în care scena de desfăşurare este spaţiul cosmic. Cui îi place, poate scoate un dolar şi are jocul cu tot felul de teme/variante (de iarnă, toamnă, Halloween, vestul sălbatic şi altele) , plus că scapă de reclame (în versiunea pentru smartphone-uri… pentru Windows 8 nu există nici reclame, nici versiune comercială… pe moment).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *