Distanta.ro


Când vrei să îţi planifici o călătorie, Google Maps e un aliat de încredere. Iată însă acest serviciu îmbrăcat într-o haină nu doar mai frumoasă, dar specializată pentru estimări, în Distanta.ro. Situl permite să vedem sugestiile pe care Google Maps le face pentru a ajunge din punctul A în punctul B. De fapt putem să avem până la 10 obiective într-un drum, plus că putem oricând să tragem cu mouse-ul parcursul propus pentru a face nu ştiu ce buclă sau pentru a alege un drum pe care îl ştim mai bun (pentru că da, avem şi drumuri – mai – bune).

imagine

După ce am ales A şi B (sau câte puncte dorim) vom primi imediat sugestia de traseu, cu indicaţiile de rigoare, precum şi cu estimările de timp, consum de benzină, cost… Dacă ne ştim mai calmi la volan putem scădea viteza medie şi imediat toate celelalte valori se vor alinia. Dacă vrem să regăsim un drum pe care am lucrat la un moment dat, există un buton de salvare (în testele mele nu a mers, spunând că serverul e supra solicitat). Poţi rapid să îţi tipăreşti indicaţiile de drum, ceea ce e minunat. În fine, mai avem şi opţiunea de a “decora” harta cu noi markere sau forme, precum şi să includem (embed) o hartă în propriul nostru sit.

Nu spun că merge perfect, iar de reclama pătrăţoasă din colţul dreapta-jos nu se poate scăpa. Dar per ansamblu este o webaplicaţie reuşită şi care prinde foarte-foarte bine când îţi planifici o călătorie… sau când pur şi simplu vrei să afli distanţele pe un anumit traseu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. E interesant site-ul, similar cu Bikemap de care ma foloseam deja de mult timp:
    http://www.bikemap.net/route/1733344#lat=44.977018653607&lng=25.886695&zoom=11&maptype=ts_terrain
    Pacat ca nu are optiuni de export al traseului pentru a fi importat pe telefon sau gps cum are Bikemap, dar cine stie, poate pe viitor or sa se dezvolte.

  2. Ofi spune:

    Si mai are o lipsa: nu poti merge la Brad 🙁 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *