CNet.ro din nou la WebFactor


În toamna lui 2005 se lansa WebFactor.ro. După un an, în 2006, deveneam clienţii lor în urma unei nefericite experienţe cu un server din Italia pe care îl administrasem până atunci. M-a atras backup-ul asigurat de WebFactor, posibilitatea de conturi Plesk diferite per sit… iar în cele din urmă calitatea serviciilor. CNet.ro pe atunci creştea ca Făt Frumos, aşa că în 2008 provoca probleme şi a trebuit să îl mut în SUA. Din SUA l-am mutat iar în SUA :), când din nou am ajuns la probleme. Sursa problemelor, dincolo de unele detalii, era indexarea agresivă făcută de anumite motoare de căutare.

imagine

Doar când am ajuns pe un VPS am putut să văd cu ochii mei cum suspendarea Yandex-ului de la indexare şi domolirea Google cu o rată lentă au scăzut semnificativ load-ul generat de CNet.ro. Desigur, între timp am învăţat şi eu multe, am mai scăpat de pluginuri dezastruoase, am început să folosesc mecanisme de cache şi diverse optimizări. Astfel că se pare că am ajuns – aparent – de unde am plecat. Cu acordul WebFactor am readus CNet.ro la ei din câteva motive: unul trist este că traficul CNet.ro e cam la 25% din cât era când provoca probleme; unul bun este că WebFactor are echipamente tot mai bune (de fapt găzduiesc la WebFactor un sit cu mult mai multe articole – deci bază de date MySQL semnificativ mai “grasă” – şi cu trafic asemănător, de muuulte luni, şi nu a provocat niciodată, nici o problemă).

Bine. M-am explicat astfel cu pauza pe care poate unii au sesizat-o aseară. Nu a fost vreun hacker ci transferul din SUA în România. Spre bucuria mea mai totul a decurs lin. Dacă Dvs observaţi că pe undeva nu apar ceva imagini, sau cine ştie ce probleme sunt, vă rog să îmi spuneţi. Aici la WebFactor sper situl nostru să poată rămâne multă vreme (desigur, îl voi remuta dacă face din nou probleme), iar Dvs veţi vedea mai puţine căderi decât în ultimele luni.

PS: Sunt client WebFactor de aproape şase ani… Am primit la un moment dat un bonus de “client vechi”, dar în rest sunt un client obişnuit, care scriu de bine despre această firmă din convingere, nu pentru că aş primi ceva pentru “reclamă”. Am mai multe pachete luate (şi pe Linux şi pe Windows) şi – incredibil – nu am reproşuri faţă de această firmă. Da, uneori am mai dat de persoane la tehnic care nu păreau că înţeleg bine ce le rog, dar întotdeauna mi s-a rezolvat ce probleme am avut (şi care le puteau ei rezolva).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Si eu am un site la Webfactor si nu am avut probleme cu ei. Au servicii foarte bune dar uneori cate o persoana de la tehnic nu prea stie sa iti rezolve problemele insa pana la urma se rezolva situatia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *