Outlook.com: în ton cu Windows 8


Windows 8 a adoptat o interfaţă mai simplă, aşa după cum ne arată multe dintre aplicaţiile Metro (dacă înţeleg bine, se încearcă scoaterea din limbaj a acestui cuvânt, datorită unor probleme de drepturi). La acest tip de interfaţă a fost adaptată şi noua versiune de MS Office, iar acum uite că şi webaplicaţia pentru poştă electronică merge pe aceeaşi cale. Doar că în loc de Hotmail.com Microsoft ne propune Outlook.com. Şi da, dacă vă mişcaţi rapid, veţi putea numele.dvs.care.o.fi.el@hotmail.com să devină numele.dvs.care.o.fi.el@outlook.com. Trebuie doar să puneţi mâna pe respectivul alias.

imagine

Vechiul Windows Live ID se pregăteşte să devină Contul Microsoft, care îţi permite să te identifici atât pe propriul calculator cu Windows 8, cât şi pe diversele servicii existente (SkyDrive, Office online ş.a.). La intrarea în contul email (prima oară se întâmpla acum două zile) m-a izbit interfaţa nu atât aerisită cât sec-de-simplă. Da, şi Google a pornit cu o interfaţă minimalistă, dar mai bine aranjată în pagină. La Outlook.com simt similaritatea cu aplicaţiile Metro, totul e simplu, dar parcă e o risipă de spaţiu (a se vedea bara din stânga). Pe de altă parte, după două zile am început să mă obişnuiesc 🙂 . Sunt aproape sigur că interfaţa e gândită şi ţinând cont de tablete / touchscreen-uri, ca la întreg Windows 8, dar cu toate acestea e acceptabilă şi pentru contexte “normale”. Plus vorbim de un început de drum, şi azi-mâine vom vedea ceva ca la GMail pentru compactarea liniilor.

imagine

Ce nu cred că am mai văzut într-un webclient de email până acum este… editarea textului în cod HTML! Avem, din Opţiuni, variantele Text îmbogăţit (adică rich text, text formatabil), Text simplu şi Editare în HTML. În rest avem cam tot ce ne-am dori: protecţie împotriva emailurilor nedorite, capacitate… nelimitată (yep, cică “creşte când şi cât ai nevoie”), organizarea emailurilor pe foldere, inclusiv cu reguli foarte uşor de descris, folosirea mai multor conturi dintr-unul singur… Outlook.com vine şi cu integrări: nu doar cu SkyDrive (astfel poţi trimite uşor fişiere din contul tău), ci şi cu Facebook sau Twitter, permiţând din email să răspunzi la anumite mesaje, fără să părăseşti pagina de email. Vă recomand să testaţi noul serviciu de email, precum şi să citiţi articolul Ten Reasons to Love the New Outlook.com.

imagine

PS: Mi-am amintit de vremea când citeam emailurile folosind Outlook Express şi conexiuni dial-up la internet.

PS2: Un click în dreapta logoului Outlook ne dă o listă pe moment de patru webaplicaţii. Primele două sunt deja Metro, ultimele două ne oferă interfaţa veche. Mi-e clar că va dispărea, pentru a face loc celei noi.

imagine

PS3: Vă recomand următorul articol – Outlook vs. Gmail: A Feature-by-Feature Comparison. Preiau din articolul de pe LifeHacker următorul grafic.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Andrei spune:

  Multam’ mult de pont, adresa de mail de mult pierduta pe Hotmail prin 96-97 am gasit-o libera pe Outlook.

 2. Sorin spune:

  Atunci e posibil ca daca ai recuperat adresa de mail mai veche(!) sa ai contul de SkyDrive de 25 GB ??!! Sau poate ca nu folosesti SkyDrive. Ar fi interesant…

 3. radu.capan spune:

  Cred că faza cu recuperatul era limitată ca timp.

 4. andrei spune:

  Salut.
  Era vorba de o adresa de mail facuta pe vremea cand internetul era virgin si cand nu se foloseau tot felul de metode de recuperat parole, asa ca o parola uitata a blocat numele respectiv iar acum multumita acestui post mi-am facut o adresa pe plac de dragul amintirilor. De cand cu oferta gmail de nume@yoursitename.com nu prea mai conteaza ca nu gasesti adresa dorita ca fiind libera poti sa-ti cumperi un domeniu si sa ai orice adresa vrei pe acel domeniu pe gratis…
  Cat despre Skydrive si cei 25 de g., tot multumita lui Radu am intrat la timp si mi-am securizat cei 25g pe o adresa pe care o folosesc curent. E interesant ca acum se adauga cei 5 g din mesh, nu se mai scad din total cum era pana se se introduca conturile de 7G.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *