Mac OS X rulat în Windows


Experienţa mea cu Mac-uri e zero. Şi nici nu intenţionez să mă apropii de sistemul de operare produs de Apple. Pe moment singurul meu motiv ar fi obţinerea unei chei de developer pentru aplicaţii pentru iPhone şi iPad, dar şi pentru a testa dezvoltarea unor astfel de aplicaţii. În timp ce aplicaţii pentru Android poţi scrie de sub Windows, Linux şi iOS deopotrivă, pentru iPhone/iPad ai nevoie de musai de un Mac . Huh. Cum nu sunt sigur că e un drum care mă va duce undeva, evident nu voi investi să îmi cumpăr un Mac. Şi atunci?

imagine

M-am bucurat să aflu că există o cale (din păcate neortodoxă – adică nu tocmai legală): rularea sistemului de operare de la Apple sub Windows. Ce ar fi de făcut?

  1. Evident vom folosi o imagine gata pregătită, care să ruleze cu VMWare Player, care e gratuit. Descărcat? Instalat? OK. Putem merge mai departe.
  2. Căutaţi un torrent de exemplu cu numele OS_X_10.8_Mountain_Lion_DP_VMware_Image (eu cu versiunea aceasta am făcut test, am găsit pe ThePirateBay ceea ce doream… desigur, puteţi încerca şi cu alte versiuni, mai vechi sau mai nou depinde de când citiţi acest articol).
  3. După descărcare veţi avea un executabil ce despachetează fişierele necesare. Mergeţi în folderul VMWare Unlocker – Mac OS X Guest, apoi în VMware 7.1.x Series, apoi în VMware Player Unlocker. Acolo găsiţi două executabile ce trebuie lansate pe rând ca administrator.
  4. Mergeţi sus în ierarhia directoarelor şi apoi în folderul OS X 10.8 Mountain Lion. Veţi vedea două fişiere cu iconiţă: trebuie lansat fişierul VMX. Se lansează VMWare Player şi la întrebarea care vi se pune răspundeţi că e o copie. Se lansează sistemul de operare… dar va trebui să îl închideţi (din VMWare Player, meniul de sus). Îl reporniţi şi gata, veţi intra direct în Mac OS X 10.8. Dovadă captura de mai sus.
  5. Dacă nu merge înseamnă că pe calculatorul Dvs nu e activată posibilitatea de virtualizare, caz în care trebuie să mergeţi în BIOS. Cum BIOS-urile arată foarte diferit, nu vă pot spune exact unde să mergeţi. Reporniţi calculatorul, intraţi în BIOS şi navigaţi pe acolo. Eu am găsit undeva virtualizarea pusă pe off: am pus pe on şi gata, după ce am reintrat în Windows a mers totul bine.

Cam atât. Am intrat deci în Mac OS X, am lansat Safari-ul şi am încărcat CNet.ro ca dovadă :).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Mircea spune:

    Am un VMware 8.0.4 instalat si nu am resusit sa-l fac sa mearga.

  2. Chiar am citit acum cateva minute un articol pe un blog din afara despre rularea windows-ului 8 pe sistem MAC :). Curios cine vrea sa ceva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *