MindMaple Lite


Nu ştiu Dvs cum sunteţi, dar eu când am de atacat o problemă iau un pix şi o foaie de hârtie şi o divid în bucăţi. Ei bine, cel mai adesea iau un fişier text şi fac acelaşi lucru 🙂 . Oricum ar fi, structurarea problemei în unităţi mai mici e clar necesară. Vă propun astăzi programul MindMaple, în principiu versiunea Lite, care va fi suficientă celor mai mulţi. Versiunea comercială aduce unele avantaje precum export în format PDF, protejare cu parolă, facilităţi avansate de editare…

imagine

Programul îmi aminteşte de Blumind, despre care am scris acum doi ani (m-am prins că între timp şi-au lansat sit propriu, deci am corectat linkul vechi, incorect); dar şi de Edraw Mind Map. Pentru o versiune online puteţi încerca excelentul MindMaps. Dar hai să vedem programul MindMaple Lite. Arată bine, se mişcă bine, e simplu de folosit şi are o galerie frumuşică de elemente pentru desenat diagrame. Cu alte cuvinte: foarte bun! Că doriţi să desenaţi ierarhia dintr-o firmă, să planificaţi un eveniment, să descrieţi arborele genealogic al propriei familii (şi exemplele pot continua), programul vă ajută cu brio! Ca să creaţi un nou nou pur şi simplu trageţi dintr-un nod existent. Ca să deplasaţi un nod, fiţi atenţi la “mânerul” pe care îl are fiecare obiect. Cu blocurile puteţi face mai orice: colora, grupa, alinia, decora cu iconiţe sau imagini ş.a. Are şi un mod full screen, excelent când vrei să prezinţi, sau chiar şi să lucrezi fără să fi distras de “ambalaj”.

În timp ce sigur aş putea spune mai multe, vă las cu clipul de reclamă (sărind peste clubul de …).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. liviu spune:

    In ultima vreme folosesc Docear (http://www.docear.org/), succesorul lui SciPlore MindMapping derivat din Freemind (http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page). E o unealta destul de sofisticata si merita vizionat filmuletul de prezentare de pe site ca sa vedeti cum poate fi folosit. Din cate stiu eu, e singurul soft care functioneaza super pe post de catalog de PDF-uri. Poate deschide un anumit PDF fix la pagina catre care ai pus linkul. Am mai folosit o vreme si Freeplane (http://freeplane.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page) deoarece FreeMind se miscau cam greu, dar acum cateva luni, FreeMind au scos si ei o versiune noua cu cateva functionalitati interesante.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *