RecImg: ca să reporneşti cu Windows 8


În 99% din cazuri scriu despre aplicaţii pe care le testez: le instalez şi le rulez mai mult timp sau mai puţin, după cum e cazul. Acum însă semnalez programul RecImg fără să îl fi folosit vreodată. Pentru a-l testa ar trebui să mă joc cu datele de pe un calculator cu Windows 8 şi nu am la îndemână (timp în special). Pe scurt despre ce este vorba? Windows 8 are o facilitate foarte deşteaptă: un fel de resetare ce aduce Windows-ul la starea iniţială, doar cu aplicaţiile native. Tot ce ai avut instalat de tine… dispare. RecImg rezolvă această problemă.

imagine

Totul porneşte de la un backup – desigur – făcut cândva când sistemul de operare mergea bine, avea instalate toate aplicaţiile necesare… Desigur, ai nevoie de ceva spaţiu, dar poţi folosi un HDD extern, sau o unitate liberă. Astfel, eşti asigurat dacă un virus îţi afectează calculatorul, dacă ai instalat vreo prostie sau ai şters fişiere vitale şi totul e varză acum.

.imagine

Alegi backup-ul (dacă sunt mai multe te ajută data) şi apeşi Restore. După câteva minute ai Windows-ul aşa cum era când funcţiona bine 🙂 . Desigur, ideea aceasta de “imagini” (“instantanee” cu datele de pe calculator, cu întreg sistemul de fapt) nu e nouă, e chiar foarte veche, dar acum vorbim de o implementare specifică pentru Windows 8 şi făcută extrem de intuitiv, după cum cred că vă lămuresc capturile. Cu RecImg nu mai e o treabă de administrator de sistem ci o poate face oricine. Mai multe informaţii pe situl programului.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Tony spune:

    Se poate folosi RecImg si in Windows 7?

  2. Windows 8 dispune de foarte multe facilitati. Imi place la nebunie chiar daca este foarte contestat. L-am avut instalat dar din pacate am stricat acea partitie. Sper sa imi fac timp sa il reinstalez in perioada urmatoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *