Managementul paginilor în WordPress


A fost mereu slab. Da, managementul paginilor în WordPress e un punct slab de când cunosc WordPress-ul. Desigur, teoretic cel mai mulţi folosesc WordPress ca blog, astfel că au zeci de articole şi doar câteva pagini. Ce management al paginilor îţi trebuie când ai câteva pagini? Eu însă chiar şi la primul mare sit pe care l-am făcut în WordPress (acum muuuulţi ani) am avut zeci de pagini. Structura arborescentă nu este prea inspirat redată nativ de WordPress, mai ales datorită împărţirii pe grupe (pagini) pentru a “uşura” navigarea. O face în schimb mai bine pluginul Page Tree.

imagine

După cum vedeţi în captură, nu înlocuieşte structura de pagini nativă ci doar oferă o alternativă mai clar organizată. În plus mai oferă şi un widget cu nişte opţiuni interesante. Dar eu folosesc de fapt alt plugin, care îmi place mai mult: CMS Tree Page View. Îl vedeţi ilustrat mai jos: aceeaşi structură de arbore (mai) elegantă, ce te ajută să ajungi mult mai rapid la o pagină dorită. Acest plugin permite în plus reordonarea paginilor pur şi simplu din mouse, trăgându-le. Avem în plus şi o boxă de căutare ce evidenţiază paginile al căror titlu include secvenţa căutată.

imagine

În fine, acelaşi autor mai oferă şi pluginul Admin Menu Tree Page View, care poate va fi preferat de unii (eu rămân la cel ilustrat mai sus). Acest plugin include arborele în meniul din stânga din WordPress. Poate pentru un număr mai mic de pagini merge mai bine. Dar e şi chestiune de gusturi. Oricum, aveţi deja trei variante… şi sigur mai sunt şi alte pluginuri pe aceeaşi idee, dar cu alte implementări.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *