Outlook.com în slujba domeniului TĂU


Sunt un veeechi utilizator al Google Apps. Aproape orice domeniu am este pus pe Google Apps. De aici dificultatea mea în a găsi unul ca să îl asociez ofertei Microsoft. Pentru că da – unii poate ştiau de mai mult timp – şi serviciile de email de la Microsoft pot fi folosite cu propriul domeniu. Cu alte cuvinte pot să am adresa@domeniulmeu.ro, adică o adresă pe domeniul meu, dar “rulând” pe platforma oferită de Microsoft, adică pe Hotmail sau, mai nou, pe Outlook! Yep! Avantaje? Ce ziceţi de 500 de conturi gratuite, cică de 10GB, dar în fapt MS spune că le extinde după nevoi?!?!?!?!?

imagine

Hehe… Se pare că Google Apps pierde ceva teren, dar să ne amintim că şi Google Apps la început dădea câteva sute de conturi gratuite, în timp zgârcindu-se la doar… 10. Aşa că, sfatul meu, acţionaţi repede cu oferta Microsoft până nu se zgârcesc şi ei de la 500 la 10 conturi. Eu de exemplu am Google Apps pe BRU.ro (şi pe alte domenii) de pe la începuturi, adică cu sute de conturi (încă) disponibile!!! Dar să revenim la Microsoft. Totul porneşte de la domains.live.com, unde mergem pe calea Custom Domains, şi Get starded. După ce am indicat pe ce domeniu dorim să lucrăm, rămâne să demonstrăm că este al nostru. Şi cel mai simplu este ştergând ce definiţii avem la MX (în DNS) şi să adăugăm ce ni se indică – a se vedea captura de mai jos. Derulaţi în pagina corespunzând la Domain settings şi veţi vedea şi o indicaţie pentru o înregistrare TXT în DNS care să autentifice suplimentar emailurile Dvs. Timp necesar (presupunând că ştiţi unde se umblă la DNS pentru domeniul Dvs): poate un minuţel.

imagine

Ah, dar dacă tot suntem la DNS, poate veţi dori să adăugaţi de exemplu un DNS pentru email.domeniuldvs.ro spre go.domains.live.com. Apoi de la Custom addresses puteţi informa despre adresa creată.

imagine

Desigur, lucrul pe DNS e periculos dacă nu ştii ce faci 🙂 . De siguranţă pun o captură cum arată la mine în Plesk după ce am făcut setările de rigoare. Am evidenţiat cu roşu liniile adăugate. Am şters un MX (ce era original) şi probabil puteam şterge şi primul TXT. Gata? Partea mai grea s-a terminat!

imagine

Acum putem adăuga conturile de email… în limita a 500. Mamă ce limită generoasă!

imagine

Acum dacă ne vom loga cu email.domeniuldvs.ro s-ar putea să ajungem peste serviciul Hotmail şi nu Outlook. Nici o problemă! Conectaţi-vă cu contul tocmai creat (repet: cu domeniul Dvs) şi cu parola aleasă (vor fi nişte paşi mai lungi la prima logare). Dacă interfaţa e de Hotmail încărcaţi în navigator Outlook.com şi se rezolvă. Veţi vedea ceva ca mai jos, ceea ce cere doar un click.

imagine

Dovada finală e mai jos: observaţi că trimit emailuri din Outlook, dar cu adresă de pe domeniul propriu! Adică exact ce doream. Totul a luat vreo 10 minute (dacă nu făceam capturile pe drum probabil în 5 minute terminam). Deci configurarea e banală şi – dacă aveţi domeniul propriu – puteţi avea rapid adrese personale cu un generos 10GB, care, ştiu că mă repet, Microsoft spune că îl extinde cât e nevoie (adică… nelimitat).

imagine

PS: Nu pot încheia fără să subliniez – oricând Microsoft poate să scadă din oferta actuală. Aşa cum la Google Apps când m-am mişcat rapid am rămas cu sute de conturi, aşa s-ar putea să fie şi la Microsoft. Deci… acţionaţi!

PS2: În 2010 am scris Folosirea Google Apps pentru un domeniu propriu. E versiunea Google la ce am scris mai sus 🙂 . Aproape, căci nu sunt atâtea aplicaţii la Microsoft ca în Google Apps.

PS3: De ce adrese de email pe platforma Microsoft? Citiţi Ten Reasons to Love the New Outlook.com.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Robert spune:

  Salut,

  Am un domeniu .eu cumparat de la Romarg, insa nu am hosting atasat la el. Am cumparat doar domeniul. Pot sa-l folosesc pentru serviciile oferite de MS sau Google?

  Merci.

 2. radu.capan spune:

  Răspunsul este DA doar dacă ai acces la configurările DNS pentru domeniul pe care il ai.

 3. laur spune:

  @robert
  Muta dns-urile catre https://dns.he.net/ si folosesti un dns manager foarte bun si gratuit.

 4. Robert spune:

  Da, am acces la DNS-uri.
  Multumesc!

 5. laur spune:

  @robert,

  Am facut referirea la acel site daca vrei sa iti adaugi domeniul in Google Apps, o sa ai nevoie sa te folosesti de TXT Record si MX Record, dar nu toate site-urile ce ofera domenii au aceasta optiune pentru diverse inregitrari gen TXT, MX.

 6. Sorin spune:

  Guugle e fain si e bun si e rapid. Pina la aparitia mult-asteptatului Google Drive. Folosesc Gmail si nu pot sa spun ca sint fan al celor de la fabrica de ferestre, dar SkyDrive si mai nou, Outlook.com arata super-misto. Sa inteleg oare ca au mai cedat din inflexibiltatea lor?! Ar fi bine. Mai om videa…

 7. Robert spune:

  Merci pentru raspunsuri, inca nu am avut timp sa incerc ce ai scris, sper sa am zilele urmatoare. Poate am sa te mai deranjez cu cate o intrebare stupida. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *