Mutarea folderului iTunes


Ofertele gratuite nu lipsesc pentru iPhone-uri şi iPad-uri (vă amintiţi de FreeAppADay, nu?). Apoi e şi muzica ce se tot strânge… şi uite aşa descoperi deodată că folderul iTunes e de câţiva GB… Cel puţin aşa mi s-a întâmplat mie. Am ajuns cu spaţiul pe C – în Windows – prea puţin pentru că folderul iTunes a ajuns să “cântărească” vreo 8GB. Desigur, pe alte unităţi aveam spaţiu, dar nu pe C. Am început atunci să sap să văd cum s-ar putea muta respectivul folder într-o altă locaţie. Probabil răspunsul oficial ar fi How to open an alternate iTunes Library file or create a new one.

imagine

Eu însă am procedat altfel în final. Şi anume cea mai “ciobănească” metodă posibilă: am mutat tot folderul iTunes pe o altă unitate. Repornind programul iTunes am văzut prima fereastră, semnalând că nu mai găseşte folderul cu pricina. Nici o problemă! A doua fereastră mi-a dat posibilitatea să îl aleg, de la noua locaţie (în mod specific fişierul iTunes Library.itl – esenţa folderului). Atât! În principiu puteţi merge şi pe calea oficială, care presupune să lansaţi programul din meniul Start, ţinând însă apăsat pe Ctrl, care vă duce la a doua fereastră din captură. Probabil că poţi avea fişierele chiar în mai multe locaţii (folosind biblioteci diferite), dar personal nu am testat. M-am bucurat doar că am putut muta rapid folderul, făcându-mi loc pe C.

Şi m-am gândit că poate cuiva va folosi această experienţă rapidă. Nu de alta, dar am avut emoţii când am acţionat, temându-mă să nu îmi pierd aplicaţiile, setările şi altele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. PalAlexander spune:

    Dupa ce scoti iPhoneul din cutie mai trebuie formatata bateria? Ca la alte telefoane mai vechi ca am citit undeva ca baterile LiPholimer nu mai trebuie formatate. Am descarcat si manualul de pe saitul Apple si nu scrie nimica despre baterie, ca trebuie formatata, si am si o camera de filmat si nici in manualul ei nu scrie nimica despre formatat… Deci inseamna ca nu trebuie formatata bateria?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *