10 ani de internet


Indiscutabil internetul este astăzi un fapt cotidian, fără de care nu se mai poate concepe viaţa modernă. Dar oare a fost întotdeauna aşa? Infograficul oferit de BestEdSites.com ne propune să ne întoarcem "doar" cu 10 ani în urmă. Statisticile enumerate prezintă paşii uriaşi de dezvoltare ale acestui mijloc de informare şi comunicaţie. În 2002 internetul era utilizat de către 9,1% din populaţia globului, în momentul actual sunt peste 33%. Timpul mediu petrecut în internet zilnic era de 46 de minute, între timp sunt 4 ore. Numărul site-urilor web a crescut simţitor, putem spune chiar ameţitor, de la 3 milioane la 555 de milioane!

imagine

Infograficul oferă desigur şi alte amănunte tehnice, precum date despre navigatoare (hehe, 95% IE în 2002, astăzi 35%), cuvintele de căutare cele mai frecvente, creşterea vitezei de încărcare a paginilor web (de la 16 la 6 secunde) şi a descărcării unei piese muzicale (wow, de la 12,5 minute la 18 secunde), dezvoltarea reţelelor de socializare (de la 3 milioane de utilizatori Friendster la 900 milioane de utilizatori Facebook). De remarcat este şi realizarea infograficului în format .gif cu animaţii interesante.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Înfiorător ce dinamică a cunoscut evoluţia INTERNETULUI 🙂 . Mă-ntreb CUM v-a arăta în 2022!? Să trecem numa de 2012 şi de… bariera de fotoni 😉 . Msssssss pentru articol!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *