Statcounter în WordPress


Dintre toate serviciile de statistici pentru situri, StatCounter e la inima mea, în timp ce desigur folosesc şi Google Analytics pentru toate siturile mai importante de care mă ocup. Poate e obişnuinţa, dar oricum ar fi, cred că mai sunt şi alţi fani ai acestui serviciu. Iar dacă au un sit WordPress pot să le combine! Pluginul se găseşte aici, în galeria oficială de pluginuri WP. Avantajul este că din interfaţa de administrare (back-end) poţi consulta rapid statisticile, fără să te mai identifici pe StatCounter.

imagine

Nu, nu, statisticile nu trebuie să fie publice. În procesul de obţinere a unui contor pentru blogul WordPress veţi primi nişte date unice de identificare, aşa că statisticile vă vor fi accesibile doar Dvs (vezi aici informaţii mai detaliate). Pluginul se ocupă să introducă codul de urmărire necesar (în antet sau subsol, după cum preferaţi). Dacă doriţi să fie invizibil, bifaţi Force invisibility. Aşa nu se va vedea în paginile sitului, dar va contoriza totuşi vizitele şi vizitatorii. Acum sincer vorbind StatCounter nu e tocmai integrat în WordPress, ci se foloseşte un iframe. Ar fi putut să facă o integrare mai reuşită, dar şi aşa scopul este atins: intri în interfaţa de administrare şi ai imediat acces la informaţiile statistice.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Cristi spune:

    Cred ca folosesc StatCounter de 6 ani, imi ofera statistici foarte utile. N-am stiut ca au facut un plugin special pt wordpress. E bine.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *