Fii "Producteev" acasă şi la lucru


Nu cu mulţi ani în urmă mă mândream cu faptul că nu aş avea nevoie de nici un calendar sau program pentru notarea şi organizarea sarcinilor. Şi într-adevăr reuşeam să memorez de cele mai multe ori sarcinile, întâlnirile şi şedinţele programate, chiar dacă nu erau deloc puţine. Însă între timp, cu copii mărişori, o soţie care lucrează precum şi cu trei locaţii de muncă diferite am simţit că sunt depăşit de situaţie. Diferitele notificări din calendarul familial din bucătărie nu prea reuşesc să mi se fixeze în memorie.

imagine

Nu o dată mi s-a întâmplat să uit să o duc pe fiica mea la ora stabilită la clubul de gimnastică sau să merg la cumpărături în locul soţiei, ca să nu mai spun că în ultimul caz rezolvam doar jumătate din lista care era bine mersi acasă :). Am încercat atunci să găsesc un sistem de management a sarcinilor relativ simplu dar cât se poate de variabil. Neapărat aveam nevoie de sincronizarea datelor între un smartphone cu Android, calculator şi web. Producteev are pe lângă multe alte opţiuni şi setări foarte utile acest atuu formidabil: oferă interfaţă online, este disponibil ca program executabil pentru Windows şi MacOS precum şi ca aplicaţii mobile pentru Android şi iPhone.

imagine

Serviciul poate fi accesat după o scurtă înregistrare online, posibilă şi cu cont Facebook sau Google. Utilizarea este intuitivă, deşi limba română (încă?) nu se regăseşte între limbile suportate. Sarcinile introduse pot fi asociate unei anumite date calendaristice, unui anumit domeniu de activitate sau anumitor persoane. O facilitate interesantă este dată de ataşarea unui document până la 100 MB unei sarcini. Totodată este permisă sincronizarea cu un cont Google Calendar precum este oferit şi suport pentru un widget Google Mail. O opţiune importantă este desigur amintirea sarcinilor prin trimiterea a câte unui mesaj la adresa de email indicată. Sarcinile pot fi şi exportate, de ex. în programul MS Outlook, sau tipărite.

imagine

După cum vedeţi în capturi, grafica şi structura programului în Windows şi a aplicaţiei pentru smartphone cu Android este puţin diferită, desigur adaptată, dar uşor de utilizat. Aş aminti totuşi două mici neajunsuri: executabilul pentru Windows necesită suport Microsoft Framework NET. 4.0 iar aplicaţia pentru Android nu mai oferă ca în primele versiuni un widget pentru apelarea rapidă pe un ecran (merge doar cu un schortcut). Pe iPhone şi MacOS nu am avut posibilitatea să testez aplicaţia.

imagine

Versiunea gratuită, care oferă acces la maxim două persoane pe un cont, este îndeajuns pentru utilizarea în scop personal. Pentru a se finanţa există şi o variantă comercială dedicată de ex. managementului între mai mulţi membri (pentru firme, asociaţii etc.). La final vă las să vizionaţi şi un scurt videoclip de prezentare a aplicaţiei Producteev:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Ca alternativă interesantă pot aminti şi aplicaţia Astrid: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.timsu.astrid
  La fel ca lpentru Producteev este oferit şi suport web precum şi o aplicaţie iOS.

 2. Un articol interesant. Există de asemenea instrumente precum GroupCamp Project, excelent pentru partea de colaborare și gestiunea fișelor de timp (Time Management).

 3. jürgen.toth spune:

  O aplicaţie asemănătoare (funcţie „reminder”) care suportă mai multe sisteme de operare mobile (Android, iPhone, Chrome) este Any.Do: http://www.any.do/

 4. jürgen.toth spune:

  Şi incă o alternativă interesantă pentru organizarea de sarcini pe mai multe sisteme web şi mobile pare a fi Toodledo: http://www.toodledo.com/index.php

 5. jürgen.toth spune:

  Cu suport pentru multiple sisteme de operare se mândrește și Trello: https://trello.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *