Firefox 15: mai util webmasterilor


Admit că lansez rar Firefox, şi mai rar Opera. Lucrez în Chrome şi la nevoie lansez Internet Explorer. Cu toate acestea nu am putut să nu sesizez lansarea versiunii 15 a acestui navigator, dar mai ales că are unele noutăţi interesante pentru webmasteri. Inspectorul de elemente înţeleg că a fost îmbunătăţit arătând ca mai jos. E foarte uşor să inspectezi astfel diversele elemente ale unei pagini web. La imagini poţi afla rapid dimensiunile, iar în banda de jos observaţi ierarhia de taguri până la elementul selectat.

imagine

Am pus în captura de mai jos, stânga, diversele instrumente pentru webmasteri. Despre editorul JavaScript am vrut să scriu – cred că nu am făcut-o – de când a apărut noutatea. Versiunea 15 a adus însă altceva nou: instrumentul pentru verificarea designurilor responsive. Apăsând Ctrl+Shift+M vom vedea pagina web curentă într-un cadru de dimensiuni fixe: din lista derulantă putem alege diverse rezoluţii. Din păcate nu schimbă agentul (pentru siturile care îşi schimbă designul după agentul navigatorului), dar această facilitate va fi oricum utilă celor care lucrează designuri ce se adaptează rezoluţiei disponibile.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Intr-adevar e faina versiunea 15, nici eu nu prea o folosesc. Utilizez mai mult Chrome dar sper sa fie un pas inainte si pentru Mozilla.

 2. jazz spune:

  Toate articolele din 20 august pana acum au aparut doar azi pe site. Am verificat aproape zilnic si din 20 pana azi n-am vazut niciun articol nou, iar azi vad o gramada, scrise in diferite zile. Oare de ce?

 3. radu.capan spune:

  Am mai spus şi în alte ture: datele aici nu prea au relevanţă (doar uneori, când ţine de ceva noutăţi). Am avut de lucru la un alt proiect foarte important pentru mine, aşa că ideile de articole s-au strâns şi când am găsit timp le-am finisat sau scris chiar şi retroactiv. Îmi pare rău, dar în ultimele luni tot aşa am reuşit: după câteva zile, articole publicate retroactiv. Ideal ar fi ziua şi articolele, dar nu prea mai îmi permit, având altele multe pe cap.

  Deci: ignoraţi datele şi bucuraţi-vă de articole când sunt. Îmi pare rău că nu pot mai mult.

 4. pety spune:

  Vederea 3D m-a ajutat sa optimizez un site pe care l-am facut. Un instrument foarte util din Firefox.

 5. Andrei spune:

  Am si eu o problema cu Firefox de ceva timp: clipurile video merg foarte prost, chiar deloc in special cele de pe youtube. Am Firefoxul actualizat la zi, dar degeaba, si nu sunt singurul care are o asemenea problema. Ceva idei?

 6. ceas spune:

  Nu mai folosesc Firefox de ceva timp, tocmai din aceasta cauza pe care o sustine colegul. Se incarca f f greu, mai da o eroare din cand in cand…e enervant in orice caz atunci cand lucrezi si te grabesti sa ti se intample…Inainte sa folosesc Chrome nu ma dezlipeam de Firefox dar vremurile se schimba…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *