Broken Link Checker pentru WordPress


Unele pluginuri regret că le-am descoperit prea târziu. E cazul cu Broken Link Checker, care îmi cam dă fiori… dar ce să fac… A descoperit că pe CNet.ro sunt vreo 2.000 de linkuri identificate ca moarte. Din acestea o parte (sute) sunt în comentarii (pentru că unii când comentează aici îşi pun numele şi la adresa web… şi evident http://dragos nu există), altele (sute) sunt alarme false, dar rămân câteva (sute) reale, spre pagini care nu mai există! 🙁 Să parcurg însă atâtea sute de articole pentru a rezolva linkurile moarte e ultima chestie pentru care am timp de alocat… Şi totuşi, cândva…

imagine

Dar să zicem că Dvs folosiţi mai din timp pluginul acesta pentru WordPress. Aveţi diverse configuraţii de făcut înainte de a porni la drum, de ele depinzând numărul de erori care vor fi găsite. După câteva ore (poate şi o zi) veţi afla scorul final. Linkurile eronate vor fi automat tăiate cu două linii în text (aşa le văd cei ce vă navighează situl şi e o minimă avertizare). Dacă vreţi, din tabul General (în captura de mai sus, dar nu e deschis) puteţi opta ca motoarele de căutare să nu mai exploreze aceste linkuri (căci pune rel="nofollow") şi aşa pentru Google nu mai sunteţi un trimiţător în gol ;). Dacă aveţi timp însă, cel mai bine este să luaţi link cu link şi să aflaţi noua adresă… sau să modificaţi articolul manual. Astfel veţi avea vizitatori mai fericiţi, căci nu îi trimiteţi spre locaţii dispărute.

imagine

Repet: cel mai bine e să ţineţi un astfel de plugin aproape de Dvs şi să vă verificaţi periodic. Nu să ajungeţi la un număr uriaş de linkuri invalide, care să vă ia zile de “depanare”. Of… of… de ce nu am folosit de mai mult timp acest plugin?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. setmefreepc spune:

  Chiar imi pare rau pentru cei ce nu au citit su nu mai pot sa citeasca acele „sute” de articole… Mie unul imi pare rau pentru acele articole „disparute” care sunt sigur ca sunt de calitate si educative.

 2. radu.capan spune:

  Poate e nevoie de o subliniere: nu e vorba de articole dispărute ci de linkuri dispărute. Evident că dacă un articol era despre un sit dispărut, acel articol mai are acum o valoare… zero. Acest scenariu se aplică la o parte din articole. Mai multe sunt cele unde am scris despre un program, un serviciu online sau altceva, şi linkul s-a modificat. Articolul rămâne valid, doar că trebuie folosit eventual Google pentru căutarea linkului corect.

 3. Ronis spune:

  O varianta ar fi si wget, nu?

 4. jürgen.toth spune:

  O altă modalitate pentru găsirea unor linkuri dispărute este recomandată într-un articol pe WPTavern.com: http://wptavern.com/how-to-check-for-broken-links-on-your-site-using-xenu-link-sleuth


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *