Câteva şmecherii cu wp-config.php


Un articol de astăzi de pe CatsWhoCode.com mi-a atras atenţia: 10+ wp-config tricks to boost your WordPress site. Desigur, vorbim de un fişier vital, unde o eroare poate face situl inutilizabil. Dar puteţi fi atenţi să păstraţi o copie, sau să folosiţi undo pentru editările – defectuoase – făcute. Pe de altă parte clar că există un public care nu se teme să se atingă de wp-config.php (nici de .htaccess), aşa că să trecem la treabă. De fapt nu o să copiez toate trucurile de acolo ci doar câteva, de dragul exemplului. Astfel, mi-a plăcut cum poţi memora definitiv datele de FTP pentru actualizarea pluginurilor sau temei. Nu uitaţi că wp-config.php nu poate fi citit (decât dacă situl e hackuit), deci punând acolo datele nu le faceţi publice.

define('FTP_HOST', 'ftp.sitdvs.ro');
define('FTP_USER', 'username-ftp');
define('FTP_PASS', 'parola-ftp');
define('FTP_SSL', true); // pentru conexiune SSL puneti pe true

Sunt utile şi următoarele două linii (nu sunt legate între ele, puneţi doar una dacă aşa vreţi). Prima linie blochează editarea fişierelor temei curente şi ale pluginurilor – blocare pe care o veţi dori pentru clienţi băgăcioşi ;). A doua linie face ca coşul de gunoi din WordPress (unde se strâng articole, pagini, comentarii şterse) să fie golit zilnic. Desigur, puteţi pune în loc de 1 să zicem 10, şi atunci se face la 10 zile. Sau, citesc pe unele bloguri, 0, şi atunci fiecare ştergere e definitivă (ups! atenţie mare!).

define('DISALLOW_FILE_EDIT', TRUE);
define('EMPTY_TRASH_DAYS', 1);

Mai pun unul singur, care e de interes destul de limitat, dar cei care îşi bagă adânc mâinile în WordPress vor aprecia trucul. E vorba de activarea informaţiilor pentru depanare, dar nu pentru orice ochi, ci doar pentru administrator. De fapt codul nu verifică dacă e administratorul logat ci dacă URL-ul unei pagini are parametrul debug cu valoarea debug. Dacă de exemplu aveţi probleme cu pagina www.situlmeu.ro/ceva-pagina/ veţi scrie www.situlmeu.ro/ceva-pagina/?debug=debug

if(isset($_GET['debug']) && $_GET['debug']=='debug')
	define('WP_DEBUG', true);

Mai sunt şi alte coduri interesante. Vedeţi articolul recomandat la început…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Multumesc de articol, foarte interesante informatiile. M-ar interesa primul exemplu.

  2. Val S. spune:

    Puteti recomanda si o modalitate prin care pot face „debug” si firile mai a-tehnice, va rog? Atat de a-tehnice incat nu inteleg nici macar o eroare de sintaxa ce inseamna…:)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *