MycView: un mic, micuţ viewer de imagini


Ca un veeechi (aş spune chiar antic 😉 ) fan şi utilizator al IrfanView, când vine vorba strict de vizualizarea imaginilor, cu greu mă uit la alternative. M-am oprit însă asupra lui MycView pentru că e incredibil de mic (37KB), e portabil şi… merge bine. Totuşi, e important să remarcăm că suportă o listă limitată de formate: JPEG, PNG, GIF, TIFF, BMP, DIB, RLE, PNM, EMF, WMF, ICO, CUR – probabil 99% din ce folosesc utilizatorii medii, deci oricum nu e foarte rău. Fiind însă totul într-un fişier se pretează la distribuirea împreună cu imaginile, atunci când nu ştii unde ajung şi ce are la dispoziţie destinatarul.

imagine

Aşa cum ne-am aştepta, programul permite navigare din taste între poze, afişare full screen, prezentare tip slideshow, rotiri… dar nu, nu operaţii gen decupare. E strict viewer. Are şi un meniu contextual cu tot felul de operaţii, dar e bine să deschideţi şi fişierul TXT cu care vine (m-aţi prins, sunt două de fapt, un executabil şi unul text, dar acesta din urmă e pe post de documentaţie, nefiind necesar executabilului) pentru că acolo sunt mai multe informaţii utile. Şi ca să închei, probabil ce îl face mai atractiv pentru un anumit public este că poate fi lansat “programatic”, adică cu parametrii cu care indici ce imagine sau folder să ia, dacă să intre direct în full screen, să arate sau nu elementele de interfaţă ş.a.

imagine

PS: Am găsit şi un scurt clip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. razvan spune:

  De ce să instalezi un viewer de imagini, când deja windows / linux / mac oferă viewer-e care știu deja operațiile menționate mai sus?

 2. radu.capan spune:

  Înţeleg aversiunea faţă de idee, deci probabil răspunsul e inutil sentinţa fiind dată.
  Motivaţie există, dar s-au sărit rândurile probabil. Nu cere instalare, apropo de prima afirmaţie. E o alternativă pentru cei nemulţumiţi de ce vine default. Are posibilitatea de a fi lansat cu parametrii, deci se poate folosi cu succes dacă vrei să dai CD-uri cu poze sau faci o aplicaţie care la un moment dat ar trebui să arate controlat/programat nişte imagini.

 3. Sorin spune:

  Incredibil de mic, chiar n-as fi crezut ca poate exista ceva chiar asa de mic. Sint si ramin fan IrfanView, dar o sa folosesc si MycView: de cele mai multe ori am nevoie doar de a vedea o imagine. Iar „vazatorul de imagini” din windows ma lasa rece. Si da, pentru un CD/DVD acest MycView pus in autorun.inf este solutia super-simpla de vizualizat pozele. Multumiri pentru articol.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *