File Optimizer: pentru tot felul de fişiere


În timp ce “cazarea” în online (sau in the cloud) a fişierelor devine tot mai ieftină, tot suntem atenţi cât de mari sunt fişierele. Nu am vrea ca internautul să se plictisească fie până se încarcă pagina, fie până descarcă nu ştiu ce fişiere, în special atunci când prin optimizarea fişierelor am putea avea dimensiuni mai mici şi deci viteză mai mare. Programul File Optimizer este de fapt o umbrelă pentru tot felul de optimizatoare (le numeşte pluginuri, dar sunt executabile din surse diferite), apelabile dintr-o interfaţă simplu de folosit.

imagine

Astfel, în timp ce procesele din “spate” apelează diverse programe (repet: acele executabile din folderul Plugins), unele consumând ceva timp şi resurse, altele fiind aproape instantanee în execuţie, utilizatorul tot ce are de făcut este să tragă în interfaţa aplicaţiei fişierele şi să dea click dreapta pentru a începe optimizarea. Important: fişierele optimizate vor înlocui fişierele originale!!! Dar autorul spune: “le trimit în coşul de gunoi de unde pot fi uşor recuperate” 😉 . Deci fişierele originale sunt cumva… conservate. Cât priveşte rezultatul optimizării, mai sus vedeţi că unele fişiere nu au fost deloc atinse, sau atinse cu 1%-2%. Un fişier PNG a fost însă adus la 47% din dimensiunea iniţială – dar şi a lucrat enorm de mult. Nu puteţi fi siguri deci de rezultate până nu vedeţi, dar în anumite contexte merită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. hmirs spune:

  Vezi si http://www.jpegmini.com care se lauda cu rezultate foarte bune. Eu personal il mai folosesc mai ales pentru web.

 2. lemon spune:

  Salut.
  Raman adeptul unui batch resize pentru imagini, probabil acest FileOptimizer imi va fi util vreodata pentru ceva pdf-uri sau cine stie ce alte documente.
  Thanks,
  lemon


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *