MS Word folosit pentru efecte pe imagini


În 2007, adică cu muuuult timp în urmă, am scris articolul Butoane realizate cu MS Word. Astăzi merg cumva mai departe cu altă “trăznaie”: editări pe imagini în MS Word. Da, nu în editoare specializate de imagini ci în MS Word. Ştiaţi că se pot obţine unele efecte destul de reuşite? Am căutat la întâmplare pe net o imagine cu o floare, care cât de cât să iasă în evidenţă faţă de fundal. Am inserat-o în MS Word după care am lucrat la eliminarea fundalului. După cum vedeţi mai jos a fost nevoie de câteva retuşări până mi-a rămas doar floarea.

imagine

Am obţinut strict floarea, şi am mai pus încă o dată imaginea în fişierul Word, acum aplicându-i un efect: eu am făcut-o alb-negru dar puteţi încerca şi alte efecte. Desigur, vom seta la Wrap Text pentru imagini ceva ce ne permite să le mutăm liber (ex: Through). Ajungem astfel la ultimul pas: să suprapunem cele două imagini.

imagine

Ia priviţi ce am obţinut! Am pus şi fotografia originală, mai mică. Şi vedeţi şi handler-ele specifice MS Word. Ştiu că rezultatul nu e de Oscar în Photoshop, dar reţineţi: totul a fost făcut în MS Word, fără vreun editor de imagini. Fără Paint.net, Paint Shop Pro, Photoshop sau altele. Pur şi simplu dintr-un editor de… texte.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *