Programarea în avans în Facebook


De ceva vreme, poate de muuult, Facebook a introdus facilitatea de a modifica data unei “postări” (intrări, articol, publicări… nu ştiu cum aţi prefera). În conturile obişnuite poţi pune în trecut ceva, foarte util dacă ai lipsit o vreme de lângă net şi vrei să reconstitui cronologic nişte evenimente. În conturile pentru pagini poţi publica şi în avans, ceea ce e iarăşi foarte util. Eu de exemplu administrez o pagină pentru Anul Credinţei, unde public zilnic câte două numere din Compendiul Catehismului Bisericii Catolice. Vorba vine public zilnic :).

imagine

Munca mi-e uşurată de această facilitate de programare. Dacă într-o vreme chiar încercam zilnic, dimineaţa şi după-masa, să îmi amintesc să public câte un număr din CCBC, de câteva luni folosesc programarea. Apăs iconiţa aceea tip ceas şi programez pe zilele următoare o publicare la ora 10, alta la ora 16. Aşa munca mea a devenit din una zilnică, una săptămânală… sau la câteva zile. Oricum, e mai simplu aşa. Ca să revezi (eventual să modifici) ceea ce ai programat spre publicare foloseşte meniul Editează pagina alegând Foloseşte jurnalul de activităţi. Vei vedea o listă cu tot ce urmează să apară în pagina Facebook, cu exactitate germană.

PS: Se poate programare în urmă/trecut? Se poate pe Facebook… chiar dacă nu sună foarte româneşte. Totuşi, admit că titlul are o nuanţă de pleonasm. Tehnic e însă corect.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *