Pe tablete şi smartphone-uri… vizual


Uneori ai nevoie să îţi promovezi un sit sau o aplicaţie mobilă pe gama complexă de smartphone-uri şi tablete. Poate că situl tău tocmai a primit un design adaptiv şi vrei ca toată lumea să ştie că poate intra de pe telefon pe el, fără să se mai “chiorască” şi să dea zoom până găseşte unde să dea click. Sau poate tocmai ai lansat o aplicaţie pentru Android şi iOS şi vrei să ştie lumea de ea. Desigur, îţi poţi fotografia propriile device-uri folosite la teste, dar 99% că nu va ieşi ceva profesionist. Şi atunci?

imagine

O soluţie extrem-extrem de simplă ne-o oferă serviciul PlaceIt. Probabil cândva o să aibă domeniu propriu… După cum observaţi din captura de mai sus, avem o bandă cu câteva zeci (45 când scriu eu) de imagini cu diverse telefoane şi tablete, de la iPad şi iPhone la device-uri de la Nokia, Samsung… Imaginile ce pot fi amplasate pot să vină fie dintr-un fişier local (îl puteţi chiar trage cu mouse-ul pe ecran), fie dând url-ul unui sit, cum am făcut eu cu adresa noastră. În câteva secunde imaginea va apărea… în imagine, ca şi cum ar fi o captură cu telefonul/tableta arătând situl/aplicaţia noastră. Desigur, paleta e încă mică pentru câte device-uri există în lume, dar creşte constant, şi sperăm măcar cele mari să fie acoperite rapid.

Trebuie însă să fiţi atenţi la ce folosiţi ca şi cadru: de exemplu mai jos vedeţi o aplicaţie pe care am scris-o doar pentru Android (pe moment) ca şi cum ar rula pe iPhone (fals… încă). În rest e o joacă de copii, iar rezultatele sunt destul de reuşite, evident nu perfecte. Adică dacă device-ul e în unghi, şi imaginea va lua corespunzător unghiul.

imagine

Dar să mergem mai departe. Poate pentru promovare unii nu doresc fotografii cu cadru, cu peisaj, degete şi altele. PlaceIt are câteva, doar câteva opţiuni în care e doar device-ul şi cu transparenţă împrejur. Din fericire există pe net tot felul de PSD-uri, cu straturi, evident, în care cu niscaiva pricepere tehnică poţi să îţi amplasezi captura dorită. Este o cale ce se adresează celor cu o minimă experienţă în spaţiul prelucrării imaginilor, dar merită explorată. Aşa, la repezeală, fac două trimiteri: secţiunea Smartphones and tablets de pe PSDpusher.com, respectiv articolul 20 High Quality Android Device PSD Resources. Cu ceva efort se pot găsi desigur mult mai multe…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *