BuzzTouch: pentru aplicaţii native pentru iOS şi Android


Am tot vorbit pe CNet.ro despre aplicaţii web “împachetate” ca aplicaţii mobile, pentru iOS şi Android, subliniind că cele native sunt într-un fel de preferat, în special ca viteză. Dar cine stă să înveţe să scrie aplicaţii native? Eu unul… nu cred – vedeţi articolul Aplicaţii web sau aplicaţii native? Sunt însă încurajatoare soluţii gen BuzzTouch, care permit să îţi dezvolţi o aplicaţie în regim “trage cu mouse-ul componentele şi configurează-le”, generând, atenţie!!!, cod nativ atât pentru iOS cât şi pentru Android.

imagine

Ce înseamnă aceasta? Că la final nu veţi avea direct codul de instalat pe smartphone sau tabletă ci o arhivă cu codul de compilat. Aşa după cum se vede şi în captura de mai jos, cu codul obţinut nu puteţi face nimic dacă nu îl compilaţi cu XCode pentru iOS (şi atunci de musai vă trebuie un Mac – sunt curios dacă se poate cu VMPlayer din Windows), respectiv Eclipse pentru Android (caz în care sistemul de operare nu mai este o problemă). Şi evident BuzzTouch nu face nici publicarea în iTunes, nici în Google Play.

imagine

Şi aş mai dori să spun ceva: dezvoltarea unei aplicaţii cu BuzzTouch nu este chiar o joacă. Evident că lucrurile sunt mult mai simple decât a învăţa să scrii codul de la zero. Dar arhitectura de pluginuri cere ceva obişnuinţă. Din fericire acelaşi sit oferă şi “cursuri” gratuite, aşa că per ansamblu tot trebuie să investeşti timp pentru învăţare, dar mai puţin decât ai avea nevoie pentru Java de exemplu. Închei cu clipul de prezentare, care evident simplifică mult lucrurile ca să pară mai atrăgător :). Conturile gratuite permit scrierea a până la 3 aplicaţii, ceea ce pentru teste poate fi suficient. Dacă vă place şi vă prinde ideea, puteţi trece la cont plătit.

PS: Nu uitaţi de Adobe PhoneGap Build, care merge până la aplicaţia gata de instalat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *