Upgrade la Windows 8 de la Release Preview


Se apropie data de 15 ianuarie 2013, dată la care versiunile Customer Preview şi Release Preview ar trebui să expire şi în consecinţă celor care le folosesc să li se repornească sistemul de operare la fiecare două ore.

Conform Microsoft, dacă cumpăraţi un PC Windows 7 calificat între 2 iunie 2012 şi 31 ianuarie 2013, puteţi achiziţiona o descărcare Windows 8 Pro la un preţ promoţional special care variază în funcţie de regiune. Totodată cei care au folosit release preview şi astfel au ajutat ca testeri beta pentru dezvoltarea Windows primesc de asemenea o licenţă la preţ promoţional.

logowin8

Dacă deja aveţi achiziţionată o licenţă pentru versiunea finală a Windows 8 poate v-aţi gândit cum să faceţi upgrade fără să trebuiască să reinstalaţi sistemul de operare şi să pierdeţi toate datele. Windows oferă pe site-ul său răspunsul: nu se poate. Şi totuşi, ca de fiecare dată cei care aveau nevoie au găsit o soluţie.

Tot ce trebuie să faceţi este să aveţi DVD-ul cu sistemul de operare final Windows 8 sau fişierul .iso descărcat de pe site-urile lor. Copiaţi conţinutul acestuia într-un folder pe disc, de preferat pe o altă partiţie decât cea pe care este sistemul de operare. Deschideţi folderul respectiv şi căutaţi folderul sources pe care îl deschideţi. Căutaţi fişierul cversion.ini pe care îl deschideţi într-un editor de texte. Fişierul va arăta astfel:

[HostBuild]
MinClient=8508.0
MinServer=8508.0

Este posibil ca cifrele finale să arate altfel, în funcţie de care variantă de Windows 8 o instalaţi. Pentru a putea merge mai departe, modificaţi aceste valori în:

[HostBuild]
MinClient=7100.0
MinServer=7100.0

Salvaţi fişierul modificat şi apoi rulaţi instalarea Windows-ului din folderul în care aţi efectuat modificarea. Este posibil să nu funcţioneze din folder şi să fie necesar să scrieţi acest fişier pe un DVD de pe care să rulaţi. Nu este necesar ca DVD-ul să fie bootabil. Acest lucru depinde de instalarea pe care o efectuaţi. Eu am întâlnit ambele cazuri.

Dacă între timp aţi ales să aveţi Release Candidate cu Windows Media Center, veţi primi o eroare în momentul în care încercaţi să faceţi upgrade care va spune că nu este posibil să faceţi upgrade datorită WMC. Acest lucru este datorat faptului că Windows 8 nu oferă în standard Windows Media Center, ci este o aplicaţie separată contra-cost.

Nu vă îngrijoraţi, aveţi nevoie doar de o modificare în regiştri pentru a putea merge mai departe. Creaţi un fişier .reg cu următorul conţinut

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
„EditionID”=”Professional”

Rulaţi acest fişier ca administrator. În caz că nu funcţionează (mi s-a întâmplat şi acest lucru), va trebui să modificaţi valoarea manual cu ajutorul regedit pe care îl rulaţi ca administrator.

După acest lucru, porniţi instalarea din nou şi lăsaţi-l să lucreze. Va dura aproximativ o oră şi se va reporni de multe ori sistemul de operare.

O dată ce aţi finalizat instalarea, va trebui să modificaţi cheia sistemului pentru activare, acest lucru se face rulând ca administrator un terminal în care rulaţi următoarea comandă

slmgr.vbs -ipk CODUL-CODUL-CODUL-CODUL-CODUL

Desigur, înlocuiţi secvenţa CODUL cu codul dumneavoastră de activare a licenţei Windows. După ce aţi efectuat cu succes acest lucru şi aţi primit o informare prin care se anunţă faptul că noul cod a fost înregistrat cu succes, puteţi activa Windows 8 versiunea finală din Control Panel – System.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *