Push The Box pentru iOS şi Android


Când am văzut prima dată jocul am crezut că este un fel de Sokoban şi mi l-am instalat imediat pe tableta (cu Android, jocul gratuit, căci are şi variantă comercială), sperând să fac o bucurie copiilor. Ei bine, nu e pentru cei mici-mici pentru că jocul devine destul de rapid complicat, combinând logica cu dexteritatea. Poate că la bază ar putea fi pus tradiţionalul Sokoban, dar în sine jocul este mult schimbat. Cutiuţele cu porcuşorii verzi captivi nu trebuie mutate undeva anume ci doar “atinse”, pentru a-i elibera pe confraţii capturaţi evident de lupul cel rău.

imagine imagine

Drept urmare ideea în sine a jocului este să ajungi dintr-un punct în altul (ieşirea), pe când posibil nu egoist, ci eliberând porcuşorii de după gratii, trei de fiecare dat pe nivel. Pentru aceasta trebuie să împingem cutii (de tras nu le putem trage, doar împinge), dar şi să evităm diverse obstacole fixe (gen podeaua din care ies ţepi) sau mobile (lupul, însuşi lupul!). Faptul că poate doar împinge, nu şi trage cutiile de lemn înseamnă automat că se poate bloca singur… caz în care reluăm nivelul. Cred că jocul îi va pasiona pe copiii ceva mai mari, pe tineri, chiar şi pe adulţii dornici să îşi lucreze materia cenuşie.

Cum e normal, fiind în sine un joc comercial, varianta gratuită oferă un număr limitat de niveluri. Dacă vă pasionează, cumpăraţi-l pe cel cu toate nivelurile, la 3 lei şi ceva. Acestea au fost linkurile pentru Android. Dacă cumva aveţi iPhone sau iPad, atunci mergeţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *