Quento pentru iOS şi Android


Quento vine din cuvântul spaniol “cuenta”, care înseamnă “sumă” sau “a număra”, iar “quintet” vin latinescul pentru “grup de cinci” care indică faptul că pe tabla de joc sunt cinci numere. Aşa cel puţin ni se explică în prezentarea jocului Quento, disponibil pentru iOS şi pentru Android. Jocul este gratuit… pentru combinaţii de 2, respectiv 3 cifre. Dacă vă prinde şi chiar vreţi şi nivelul hard atunci va trebui să plătiţi cam 1 usd/euro. Dar cred că versiunea gratuită va fi suficientă pentru mulţi… eu unul o găsesc suficient de provocatoare… poate nu m-am jucat suficiente zile?

imagine imagine imagine

Ca să deschizi jocul trebuie să treci cu degetul peste literele QUENTO. Şi deja am învăţat cum se joacă! Pentru că, într-adevăr, jocul presupune să tragem cu degetul nişte linii, mereu dintr-o celulă în alta adiacentă, operaţia rezultată trebuind să dea cât ni se cere. Adică dacă trebuie să obţinem 2 din 2 cifre, vom folosi ceva de genul 3-1. Dacă trebuie să obţinem 11 din 3 cifre atunci vom căuta ceva de genul 8+5-2. Sunt 3 “teme” pentru combinaţii de 2 cifre, şi 3 pentru combinaţii de 3 cifre. Apoi trecem la “nivelul” următor, care este de fapt o altă tablă cu provocări similare, dar cu altă culoare de fundal. Şi o tot putem ţine aşa într-una… sau să facem swipe pe banda de deasupra careului, trăgând spre dreapta, pentru modul liber de joc (free play). Aici pur şi simplu ni se spune ce rezultat să obţinem, dar nu cu câte numere.

Pe cât de simplu, pe atât de captivant este jocul… pentru cei care gustă jocurile de logică. Evident că nu trebuie să fii fan al matematicii pentru a te pasiona sau pentru a juca acest joc. Vă las cu un clip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *