Tabel periodic cu pluginuri WordPress


Orele de chimie îmi sunt în amintire din păcate mai mult ca ore plictisitoare, aceasta desigur datorită faptului că foarte rar ajungeam în laboratorul de chimie pentru a efectua experimente practice. În majoritatea cazurilor rămâneam în sălile de clasă şi eram ocupaţi cu studierea teoretică a unor substanţe din tabelul periodic al elementelor. Probabil că nu sunt singurul care la timpul respectiv se putea lăuda că era în stare a recita acest tabel ca pe o poezie :).

imagine

În fine, tabelul periodic nu se învaţă doar în România, ci el este recunoscut internaţional. Unui tânăr elveţian, Pascal Birchler, cunoscut în blogosfera de specialitate în limba germană, i-a venit ideea să transpună ideea unui astfel de tabel în lumea pluginurilor WordPress.

The Periodic Table of WordPress Plugins listează cele mai populare 108 de pluginuri din directorul oficial WordPress. Ordinea este dată de numărul de descărcări ale pluginurilor. Tabelul oferă pentru fiecare plugin în parte câteva informaţii generale: linkul spre pagina dedicată din directorul WP, numele autorului, versiunea, funcţia sa şi numărul de descărcări. Pluginurile afişate acoperă prin varietatea lor o mulţime de funcţii. Multe dintre ele au fost deja prezentate pe CNet.ro, ca de exemplu Bb (bbPress – Platformă pentru forum), Cl (Codestyling Localization – Traduceri direct în WordPress), Ng (NextGEN Gallery – Galerii foto în WordPress), Pa (WP-PageNavi – Pluginurile WP ale lui Gamerz), Pf (Print Friendly and PDF Button pentru WordPress), Wb (WordPress Backup to Dropbox), Wt (W3 Total Cache). În orice caz, ideea unui astfel de sistem pentru pluginuri WP este originală şi foarte utilă în căutarea unor noi pluginuri funcţionale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Bogdan spune:

    Foarte tare tabelul. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *