Bisericile fortificate din Transilvania într-o aplicaţie Android


În urmă cu câteva luni mi-am propus să adun pentru un site de limbă germană cât mai multe aplicaţii Android cu tematică religioasă. După unele căutări în magazinul online Google Play am strâns o listă relativ lungă cu aplicaţii biblice, liturgice sau cu colecţii de rugăciuni. În timpul acestei căutări după un conţinut specific am dat din întâmplare, mai degrabă aş spune cu noroc, peste o aplicaţie din România care prezintă o comoară a turismului transilvănean. Kirchenburgen permite vizualizarea a 100 dintre cele peste 150 de vechi biserici săseşti fortificate.

imagine

Aplicaţia are o mărime apreciabilă, 43 MB, ceea ce o face accesibilă doar smartphone-urilor şi tabletelor cu o capacitate de memorie îndeajuns de cuprinzătoare. La pornirea aplicaţiei este oferită o listă alfabetică cu numele localităţilor transilvănene cu biserici fortificate. Informaţiile pentru fiecare biserică în parte sunt structurate într-o bară cu cinci meniuri: Foto, Aşezare, Biserică, Turism, Rută. Pentru ultimul meniu este necesară o conexiune bună la internet precum şi suport GPS, căci cu ajutorul serviciului Google Maps vor fi afişate rutele posibile dintre locaţia dvs. actuală şi monumentul tocmai vizitat virtual. Kirchenburgen este o aplicaţie pusă la dispoziţie din septembrie 2012 de către Biroul de Coordonare Biserici Fortificate "din cadrul Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A din România cu sprijin financiar din partea Comisarului pentru Cultură şi Mass-Media a Guvernului Federal German. … Scopul biroului este întreţinerea … şi conservarea acestei moşteniri istorico-culturale şi arhitectonice unice în Europa". Sper că v-am făcut o propunere interesantă pentru următoarea vacanţă!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sakura spune:

    O completare frumoasă pentru aplicaţie şi pentru Google Earth ar fi modelele 3D ale bisericilor respective, dacă s-ar afla prin zonă un entuziast bun cunoscător al Google Sketchup şi Photoshop (pentru curăţarea imaginilor foto care vor îmbrăca modelul 3D).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *