Încearcă.JQuery.com


Aproape. De fapt e Try.JQuery.com, un proiect realizat de cei ce ne oferă jQuery în colaborare cu Code School. Rezultatul este un sit ce se oferă să ne înveţe jQuery, în vreo 3 ore (timpul trebuie luat ca o aproximare… foarte relativă). Practic este o sumă de videoclipuri şi de “provocări” (coduri pe care trebuie să le scrieţi Dvs, ca dovadă că aţi învăţat cele explicate), câştigând treptat nişte… nu ştiu cum să le spun: insigne? medalii? de fapt nişte calificative ce vin ca nişte grafice.

imagine

Premisa este desigur că ştiţi HTML, CSS, şi puţin JavaScript. Ca să fim cinstiţi, mai sunt două cerinţe mari: să ştiţi limba engleză suficient de bine pentru a înţelege ce vi se prezintă şi să fiţi suficient de motivaţi pentru a urmări tot cursul. Dar e gratuit!!! Nu uitaţi! Personal, după cât l-am parcurs, prezentarea mi se pare dinamică, clară, inteligent organizată. Adică de 10!

imagine

Temele presupun fie să lucraţi cu o consolă, fie să editaţi direct codul pus la dispoziţie. Există şi un sistem de hint-uri, dar evident cu penalităţi. După cum vedeţi mai jos, în colţul din stânga-jos avem indicat progresul. Poţi oricând se revezi slide-urile prezentării, ba chiar şi să le descarci. Util dacă te-ai blocat undeva şi vrei să revezi cele explicate. Vă incită! La drum atunci. Succes!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *