Dacă Google Reader se duce, trecem pe… Feedly?


Cred că acest anunţ al Google a întristat multă lume. Mă aşteptam – şi mă mai aştept – ca Google Feedburner să fie îngropat, dar nu Google Reader. Înmormântarea a fost anunţată pentru 1 iulie 2013, dar evident că întrebarea pe buzele multora este de pe acum: unde ne mutăm??? Au apărut diverse articole cu răspunsuri, precum Google Reader Alternatives (Hosted, Self-Hosted, Desktop & Browser Extensions). Eu unul nu le-am explorat pe toate… de fapt pe nici unul decât Feedly, despre care am citit de bine din mai multe direcţii. (Se pare că deja câteva milioane de utilizatori au migrat în această direcţie.)

imagine

Am “legat” Feedly de contul Google şi am avut imediat toate feed-urile din Google Reader disponibile în Feedly. Cei de la Feedly s-au îngrijit ca tranziţia să fie lină şi chiar au câteva sfaturi: Tips for Google Reader users migrating to feedly. Desigur, adaptarea cu noua interfaţă cere ceva timp. Dacă f şi k funcţionează, alte combinaţii de taste pe care le foloseam des nu le-am regăsit şi în Feedly.  Acum câteva zile a apărut semnalat un script care face Feedly să arate mai a Google Reader (vezi An awesome skin: list view with full width support), dar poate m-am obişnuit deja cu Feedly, căci după câteva minute l-am dat jos. Dar nu neg că unora s-ar putea să le placă.

imagine

Adevărul este că încă nu am ajuns să explorez complet Feedly. Pentru nevoile de bază mă ajută şi sunt uimit că după două săptămâni nu simt lipsa la Google Reader şi folosesc Feedly cu naturaleţe. Când voi avea puţin timp voi studia şi versiunile pentru Android şi iPhone. Iar integrarea cu Chrome mi se pare fericită. Deci una peste alta, ştirea cu retragerea serviciului Google Reader rămâne tristă, dar nu e ceva cu ce să nu putem trăi…

PS: Citeam pe la unii că Google Reader e mort pentru că RSS e mort. Că azi mai orice sit are pagină Facebook şi urmăreşti acolo ce te interesează. Personal nu sunt de acord cu această viziune. Concentrarea pe esenţă oferită de RSS nu va putea fi bătută de nici o versiune, oricât de curăţită, de Facebook.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. razvan spune:

    Eu folosesc theoldreader. E simplu și intuitiv de folosit. Problema e că dacă vrei să îți imporți feed-urile, va trebui să stai ceva (eu am stat în jur de 7 zile și în coada de așteptare nu erau decât 30000 de oameni), dar poate au mai reparat de atunci (eu m-am mutat imediat cum am aflat că se închide google reader).

  2. vladutz9 spune:

    Bun si eu m-am mutat pe Feedly, desi am mai ramas vreo 2 saptamani pe Google Reader pentru a vedea poate se razgandesc si revin asupra idioteniilor realizate. Acuma incep sa ma obisnuiesc cu Feedly insa inca are cateva bug-uri. Imi palce sa-mi citesc stirile in varianta Magazin si am constatat ca nu-mi afiseaza toate feed-urile din prima ci trebuie sa revin iar si iar asupra dosarului pentru a citi tot. In rest totul pare sa fie bine. Cat despre scurtaturile de la tastatura iti recomand sa incerci combinatia de taste Shift+?

  3. Alin spune:

    Am incercat si eu theoldreader.com, dar m-am plictisit sa astept importul. In plus, am adugat cateva feed-uri si nu prea mi-a placut cum se misca. Cred ca o sa merg tot pe Feedly, desi nu prea m-am obisnuit cu interfata…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *