Prezi: pentru prezentări altfel


Nu ştiu Dvs, dar eu des, foarte des, fac prezentări PowerPoint. Uneori 2-3 pe săptămână, depinde de numărul de grupe cu care lucrez (sau de reciclarea unor prezentări vechi). Aşa se face că sunt acasă cu PowerPoint-ul… dar şi sătul de el. M-am decis astfel să încerc puţin Prezi, o soluţie online (şi offline, dar… vom vedea ce “dar”) care merge pe o idee genială: totul e o coală mare pe care facem zoom in şi zoom out, deplasându-se între diverse zone. Efectul poate fi superb sau… ameţitor… greu de spus. Clar sunt prezentări “altfel” decât PowerPoint.

imagine

Vă pun mai jos un material video de prezentare. O să vă ajute să vă faceţi o idee despre Prezi. Înainte însă câteva aspecte important de reţinut: serviciul este gratuit. Poţi folosi Prezi cât timp vrei tu, fără să scoţi vreun ban din buzunar. Dar dacă ai prezentări multe, şi mai ales folosind fişiere media (imagini sau audio), te vei lovi de limita de 100MB, nu pe prezentare ci per ansamblu. Următorul plan tarifar îţi ridică 100MB la 500MB, dar doar planul Pro îţi permite acces nelimitat la aplicaţia (programul) cu care poţi face prezentări cu Prezi ca şi cum ai lucra cu PowerPoint: adică offline. Programul şi webaplicaţia comunică, dar doar dacă doreşti. În principiu ca profesor, de exemplu, cu aplicaţia Prezi poţi lucra şi arăta prezentări chiar şi fără internet (în plus poţi scăpa de logo). Dar costă mult… foarte mult după mine.

Partea bună este că şi prezentările “scrise” online pot fi descărcate pentru afişare offline (gratuit… bine că nu au pus facilitatea contra cost). Sau le poţi include în propriul sit, după cum vedeţi mai jos. Măriţi prezentarea pe tot ecranul şi puteţi folosi şi mouse-ul, dar şi săgeţile pentru navigare. Dacă folosiţi Prezi sunt curios de experienţa voastră… Eu acum simt ceva între atracţie (e ceva diferit… e ceva mai dinamic decât PowerPoint-ul) şi reţinere (saltul între frame-uri cred că poate şi ajuta şi ameţi pe cel ce urmăreşte prezentarea).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Carmen spune:

    Imi plac si mie prezentarile in Prezi, chiar mai mult decât PowerPoint-ul, dar încă nu am descoperit dacă poți să ai comentarii pe ecran pe care să le vezi doar tu, cum este în Power… Poate aveți o idee.
    Mulțumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *