Evoluţia GMail


Nouă ani au trecut deja de la lansarea serviciului GoogleMail. La timpul respectiv, în aprilie 2005, adresele de email se primeau exclusiv pe bază de invitaţie. Iar acestea erau la mare căutare, căci serviciul părea foarte promiţător, mai ales prin oferta de 1 GB de spaţiu disponibil. GMail a împlinit într-adevăr multe aşteptări iar dată cu răspândirea tot mai largă a conexiunilor rapide la internet mulţi utilizatori au renunţat definitiv la clienţii de email de pe desktop (MS Outlook sau Thunderbird) apelând doar la interfaţa web oferită de GMail.

imagine

Pentru marcarea aniversării a nouă ani de evoluţie continuă pe blogul oficial GMail a fost publicat un interesant infografic cu multe date din istoria (tânără după numărul de ani, veche după modul de utilizare atât de obişnuit deja) GMail. Astfel aflăm că în februarie 2006 a fost adăugat serviciul de chat, în ianuarie 2006 a fost implementat calendarul Google, în octombrie 2007 a fost oferit suport IMAP, un an mai târziu a fost creată aplicaţia pentru Android, urmată îndeaproape de posibilitatea de video-chat. În ianuarie 2009 s-a oferit posibilitatea de a utiliza GMail offline, în februarie 2011 a fost implementată autentificarea pe două căi, în noiembrie a aceluiaşi an a fost pusă la dispoziţie aplicaţia GMail pentru sistemul concurent iOS. În aprilie 2012 s-a mărit considerabil spaţiul de depozitare la 10 GB. Anul acesta, în martie, a fost introdus un nou editor de texte (aici trebuie să remarc că personal sunt foarte nemulţumit de modul de afişare într-o fereastră mult prea mică).

The Evolution of Gmail

(via visual.ly)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Un concept interesant pentru GMail for Android a fost prezentat de Paul Burke pe contul său de Google+: https://plus.google.com/113406723988623654387/posts/XtSx5TW24Hf

  2. radu.capan spune:

    Ţine apăsat pe Shift când apeşi pentru compunerea unui email nou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *