Tumblr permite bloguri private


Sunt un fan WordPress, cred că e cât se poate de clar, cel puţin celor care navighează pe acest sit de mai mult timp. Cu toate acestea, când cineva mi-a cerut un sistem super-rapid să posteze absolut pentru el nişte lucruri (de fapt pentru el şi pentru încă câţiva ochi), nu i-am putut indica nici Blogger.com, nici WordPress.com. Sau poate mi-a scăpat mie (şi rog să fiu corectat). Da, dacă ne instalăm local WordPress-ul, îl putem bloca cu o parolă, dar era vorba de o soluţie pentru cineva atehnic şi fără serviciu de hosting. Aşa am ajuns la Tumblr.

imagine

Despre acest serviciu a scris Raimondo un articol acum vreo doi ani. Eu am să mă limitez la ceea ce se vede din captura de mai sus: poţi crea un blog absolut privat în câteva secunde, fără mari bătăi de cap. Indici o parolă şi doar tu – sau cei care mai ştiu acea parolă – vei (vor) putea citi respectivul blog. Dacă vrei să fii mai sigur, poţi schimba periodic parola. Mi-a plăcut că poţi edita sursele temelor oferite de Tumblr şi poţi de exemplu să îţi pui un serviciu de statistici şi atunci suplimentar poţi urmări ce IP-uri intră. Dacă e doar IP-ul tău, înseamnă că totul e bine :). Dar cred că cei mai mulţi nu sunt atât de paranoici ci vor doar ceva simplu, simplu de tot. Poate vrei să strângi texte de pe net şi dacă o faci public poţi avea probleme cu drepturile de autor: dacă le strângi privat, pentru tine, e ok.

Revenind la WordPress.com, acolo se poate ceva stil blog privat, dar ca să dai acces unor prieteni nu e atât de uşor ca a da o parolă, ci trebuie ca aceşti prieteni să aibă cont pe WordPress.com şi să le dai acces. Aşa era cel puţin ultima oară când am verificat eu. Pe Blogger… nu îmi amintesc pe moment. Tumblr m-a câştigat prin simplitate şi îl voi recomanda şi pe viitor când sunt întrebat de astfel de soluţii private.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *