Planner5d: ca să îţi faci o idee înainte


Printre diversele motive ce mă fac să scriu tot mai rar pe aici este şi că a trebuit recent să mă ocup de achiziţionarea unui mic apartament pentru bunica mea. O bucătărie, evident o baie, şi o cameră generoasă. Suficient pentru o persoană. Şi pentru că apartamentul este nefinisat, urmează acum toată distracţia cu zugrăvit, pus gresie, parchet… ah, uşile înainte… apoi desigur mobilatul. M-am bucurat să dau de webaplicaţia Planner5d, care îţi permite să îţi creezi virtual un apartament.

imagine

Nu spun că e o joacă de copil, dar depinde şi de pretenţii. Mi-a luat ceva până să mă prind cum se pun camerele şi cum se dimensionează, cum se trasează pereţii de despărţire, cum se aplică modele pe podea şi pereţi… Să pui obiecte în camere nu e greu, dar de exemplu pentru redimensionare (care poate fi foarte exactă! super!) daţi un click pe obiectul dorit, veţi vedea un meniu, şi acolo daţi click pe cheia pentru Settings. În fine. Totul depinde, repet, de pretenţii. Dacă doriţi o replică serioasă la un proiect real, va lua ceva muncă, dar vă va ajuta mult, dat fiind că puteţi vedea şi 2D şi 3D. Faptul că puteţi respecta dimensiunile reale (evident, la scară) este după mine extraordinar. Poate că în galeriile de obiecte nu veţi găsi chiar tot ce v-aţi imagina, dar nevoile de bază sunt acoperite.

imagine

În plus eu m-am logat rapid cu contul de Facebook deci nu am pierdut timp pentru a-mi crea un cont special pentru Planner5d. Nu lipseşte dimensiunea socială, dar nu cred că este cea mai importantă (poate pentru firme de design). Încă un lucru: aplicaţia are un buton de “full screen”, aşa că poţi lucra cu ea pe tot ecranul, ca şi cum ar fi un program local (evident are nevoie de internet).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,50 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *