Aplicaţii foto XnView


XnSoft este o firmă franceză de software care s-a făcut remarcată prin productele XnView de vizualizare şi prelucrare a imaginilor. Versiunea standard pentru desktop a fost prezentată aici de către Radu într-un material mai amplu. Între timp au mai fost realizate unele variante specializate pe diferite efecte, unele pentru desktop cu suport pentru diferite sisteme de operare (Windows, Mac şi Linux) precum şi unele aplicaţii pentru device-urile mobile. Pe acestea din urmă doresc să le recomand cu acest articol, desigur cu limitarea că am testat personal doar aplicaţiile pentru Android.

imagine

Toate aplicaţiile XnView sunt listate în Google Play aici. În continuare le amintesc pe rând cu o scurtă prezentare, deşi numele spune deja totul:

  • XnResizeLite permite scalarea, respectiv schimbarea mărimii imaginilor într-un mod foarte uşor. Versiunea Pro vine fără publicitate precum şi cu două facilităţi suplimentare: scalarea mai multor imagini deodată şi adăugarea de semne "watermark" pe ele.
  • XnSketch (Pro fără reclame) pune la dispoziţie efecte de transformare a imaginilor proprii în unele de gen caricatură sau schiţă. Totodată mai sunt oferite şi versiunile pentru iOS şi pentru desktop (portabilă).
  • XnRetro (Pro) oferă o serie de efecte care "învechesc" fotografiile personale. Varianta pentru iOS poate fi descărcată aici iar pentru desktop aici (portabilă).
  • XnExpress Camera (Pro) este o aplicaţie cu care se pot face simple prelucrări de imagini, ca de exemplu setarea contrastului, reglarea saturaţiei, aplicarea de umbre şi rotirea imaginilor.
  • XnLight Effect Bokeh & Leak aplică efecte de tip bokeh (sub formă de cerc, floare, inimă, stea) asupra imaginilor dorite.
  • XnView PhotoFx şi XnShape sunt aplicaţii oferite pe moment exclusiv pentru sistemul iOS.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *