Bitcasa: harddiskul online visat?


Cine nu visează să nu aibă probleme cu spaţiul pe harddisk? Mă rog, cei de la Flickr par a fi rezolvat problema la categoria poze, fiind greu de luptat cu 1TB (sigur ştiţi de aceasta), dar nu totul se reduce la poze. Am vrea orice fel de fişiere să putem stoca la infinit. Se poate? Se poate, dar nu gratuit. Bitcasa a pornit la drum prin 2011, promiţând un harddisk care nu se umple niciodată. Cu planul gratuit avem doar 10GB, iar pentru 99usd pe an putem avea… infinitul! Mai bine un HDD extern? Discutabil. Sigur unii vor spune da, alţii nu.

imagine

Cred că inevitabil orice comparaţii se fac cu Dropbox. Da, la Dropbox startul e mai timid, cu 2GB, în schimb la Bitcasa nu poţi creşte peste 10GB trimiţându-ţi prietenii să îşi deschidă cont. Dar în mare Bitcasa nu este un alt Dropbox. Veţi vedea de la instalarea programului aferent: va apărea ca un driver nou, evident virtual, în MS Explorer. Trageţi acolo fişierele dorite şi ele se vor încărca in the cloud.

Ups, fără program nu pot folosi Bitcasa? Ba da! Are o interfaţă web şi poţi astfel să îţi încarci câte fişiere vrei: fie până la 10GB, fie până muuuult mai încolo cu planul plătit. Nu ştiu limita la încărcare: eu am încercat cu un fişier de peste 1GB şi a început să îl încarce (dar nu am stat până la final). În interfaţa online poţi vedea imagini, documente, poţi chiar urmări filme şi asculta muzica ta. Prea avansată nu pare acum: nu doar că nu am găsit cum să faci un folder nou, dar nici operaţiuni precum mutarea fişierelor între foldere nu pare a exista. Nu lipseşte însă posibilitatea de partajare rapidă a unui fişier cu un prieten (se obţine un link).

imagine

Ups, deci nu face sincronizare a la Dropbox? Ba da! Alegi ce folder vrei tu, nu eşti limitat la unul singur, pe care cu un click dreapta îl trimiţi la sincronizare: Mirror this folder to Bitcasa. În planul gratuit se păstrează şi versiunile fişierelor, timp de 30 de zile. Deci… cool! Mai multe informaţii în fişierul PDF de documentaţie pe care îl veţi găsi deja încărcat în harddiskul virtual. Să mai spunem că există şi aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete, deci veţi putea regăsi uşor ce fişiere doriţi.

imagine

Şi acum un scurt clip de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *