Photonic îţi include în situl WordPress albume de pe Picasa, Flickr ş.a.


De când Google a introdus Picasa Web Albums am adoptat serviciul pentru fotografiile mele… şi ale unor situri la care lucrez. În timp am depăşit spaţiul oferit gratuit şi am trecut pe cont plătit (plătesc trei conturi, pe trei profiluri diferite, evident, proiectele fiind diferite). Acum mă gândesc sincer la migrarea spre Flickr, unde 1TB pentru poze e super-generos. Dar să revenim la Picasa. Pentru a avea pozele din Picasa în siturile mele, am dezvoltat un plugin. Vechi el (neatins de mine de ani de zile), dar totuşi bun(icel). Am găsit însă un urmaş vrednic, ce mă face să îmi abandonez propriul “copil”.

imagine

Numele lui e Photonic. De fapt, ca să fiu corect, este Photonic Gallery for Flickr, Picasa, SmugMug, 500px, Zenfolio and Instagram. Din titlu – şi din captura de mai sus – v-aţi prins că merge nu doar cu Picasa, ci şi cu Flickr, 500px, SmugMug, Instagram şi Zenfolio. Dar Facebook? Sper cândva să poată integra şi albume Facebook (văd acest plugin dar încă nu l-am testat). Partea bună este că sintaxa acestui plugin e simplă şi… apropiată de cea folosită de mine. În pluginul meu scriam ceva de genul [altpwa user=’…’ album=’…’]. Cu Photonic trebuie scris

. Şi cum poţi defini tipul implicit, am scăpat de primul parametru. A trebuit să înlocuiesc user cu user_id, căci elementul principal din shortcode, gallery implicit, poate fi redefinit după cum vedeţi mai sus. Bine. Dar nu trecerea de la altPWA la Photonic vă interesează (pe unii da, aceasta îi interesează).

Să spunem deci că Photonic e uşor adaptabil pe serviciile acoperite. Mergeţi aici pentru un exemplu cu Picasa. Sau aici pentru un exemplu cu Flickr. În plus e de admirat că oferă variante pentru “lightbox-ul” de afişat imagini. În fapt ai tot felul de posibilităţi de configurare, dar cele implicite îi vor satisface pe cei mai mulţi. Dacă sunteţi pretenţioşi ca mine veţi avea şi obiecţii: când incluzi un album Picasa nu îţi pune la început descrierea lui. Păcat. Şi alte mici observaţii. Dar ele nu pot umbri faptul că acest minunat plugin îţi permite în câteva minute să ai un sistem şi simplu şi elegant de afişare a unor albume ce nu stau în contul tău ci într-un spaţiu mai generos, precum Picasa sau Flickr.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Raimi spune:

    Merge si cu scris. Pui in WLW textul iar apoi sub text sintaxa. Uite un exemplu aici: http://www.revista-reinvierea.ro/foto-aniversarea-a-160-de-ani-de-la-ntemeierea-eparhiei-de-lugoj/ Merci pentru semnalarea acestui plug-in


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *