Cum să scăpăm de SmartScreen


Deşi am testat o vreme Windows 8, iar soţia mea îl foloseşte de muuuulte luni, eu am făcut doar recent pasul final, marea trecere. Licenţa o aveam, îmi trebuia doar impulsul. Mi l-a dat Windows 7 care începuse să meargă tot mai greu. Desigur, puteam reinstala tot Windows 7, dar am decis să trec pe Windows 8… şi totul e super-ok. Dar acum m-aş opri la o chestiune de care cu siguranţă internetul e plin, dar poate că în limba română nu sunt chiar zeci de articole similare… aşa că poate cuiva prinde bine. Ce facem când vrem să lansăm ceva şi Windows SmartScreen ne opreşte?

imagine

Ca să dăm mai întâi un răspuns responsabil… daţi click pe ok şi renunţaţi să lansaţi acel fişier. Aproape sigur l-aţi luat dintr-o sursă nesigură. Cel puţin aşa „miroase” Windows-ul. Dar să fim cinstiţi: avertismentul poate să apară şi la fişiere valide, doar pentru că au venit de pe internet sau din cine ştie ce motive (algoritmii de apreciere – ca periculos sau nu – îi cunoaşte, probabil, doar Microsoft). Atunci avem posibilitatea să dăm click pe More info şi… surpriză! mai vedem un buton pe care scrie Run anyway. Presupunând că ştim ce facem, am rezolvat. Da, e cu mai multe clickuri dar se rezolvă. Vreţi să scăpaţi definitiv de protecţia (nu foarte utilă) adusă de SmartScreen?

Pornim de la Control Panel, alegând Action Center.

imagine

Apoi click pe săgetuţa din dreptul la Security ca să avem lista completă de opţiuni.

imagine

Derulăm până găsim Windows SmartScreen şi vom vedea că este pe On. Click pe Change settings şi vom vedea o fereastră în care mutăm pe opţiunea Don’t do anything (turn off Windows SmartScreen). Atât.

imagine

Repet: dezactivaţi această protecţie doar dacă ea vă bate la cap prea des şi sunteţi sigur pe activitatea Dvs (pe programele pe care le lansaţi).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. pety spune:

    Am repus Windows 7.
    Cu ce poate fi mai bun Windows 8?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *