Schimbaţi Notepad-ul clasic cu orice e mai bun


Eu unul folosesc zilnic de multe, multe ori Notepad-ul. Pentru a salva temporar ceva notiţe, pentru a scăpa de formatările dintr-un text preluat prin clipboard, pentru a citi fişiere text şi din diverse alte motive. Doar că nu folosesc Notepad-ul cu care vine Windows-ul, ci TED Nodepad, prezentat acum vreun an. Şi pentru că îmi place mult, l-am pus să înlocuiască Notepad-ul clasic. Dar poate Dvs aveţi o altă preferinţă. Poate Notepad++ sau cine ştie ce altă clonă care vă atrage prin funcţionalităţi. Oricare ar fi opţiunea, există un progrămel care face schimbarea fără bătăi de cap.

imagine

De ce spun bătăi de cap? Desigur, un utilizator experimentat va putea să ia „controlul” asupra fişierului notepad.exe, să îl înlocuiască cu ce doreşte. Cineva s-a gândit şi la cei fie mai fără experienţă, fie mai comozi. În loc să te lupţi cu drepturi şi configurări, Notepad Replacer înlocuieşte Notepad-ul clasic cu ce îi indici tu, într-un anume pas din instalare. Când vrei să revii la configuraţia iniţială, dezinstalezi programul. Da, e cam ciudat, admit… Nu îl poţi lansa să schimbi programul, ci trebuie să îl dezinstalezi şi reinstalezi cu noua opţiune. Dar e mic, curat, rapid, fără bătăi de cap. Folosiţi-l cu încredere dacă aveţi un editor text mai bun decât Notepad-ul livrat din start cu Windows-ul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Cosmin spune:

    Ciudată recomandare, având în vedere că e mai simplu de schimbat programul în care deschizi fișiere .txt cu click dreapta -» Open with… și alegând oricare dintre programele dorite, eventual bifând să îl folosească pe acela permanent.

  2. radu.capan spune:

    Nu e chiar aşa. Diverse programe se bazează pe Notepad-ul implicit din Windows şi acelea îl vor lansa mai departe pe acesta, indiferent de asocierea fişierelor .txt cu alt program. O înlocuire ca cea prezentată e definitivă. Orice lansează C:\Windows\notepad.exe va lansa de fapt editorul de text dorit. Subliniez: orice! La locaţia iniţială rămâne programul standard, dar se va lansa editorul de text dorit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *