PaintShop Pro: acum versiunea X6


Cu câteva zile în urmă, Corel a anunţat lansarea noii versiuni a – doar pentru unii – celebrului PaintShop Pro. Eu unul îl folosesc poate din 2000 încoace (evident, nu mai ştiu foarte sigur). L-am preferat mereu mult mai celebrului Photoshop, în primul rând motivat de preţ. Iniţial l-am cumpărat de la Jasc, după câţiva ani PaintShop Pro fiind cumpărat de Corel, ceea ce nu l-a făcut mai complicat, mai greoi, ci categoric mai bun. Că e tot în urma Photoshop-ului, nu pot nega, dar aici depinde de nevoi. Mie îmi este suficient.

imagine

Versiunea X6 nu pot spune că vine cu noutăţi teribile (sunt rezumate cinci motive de upgrade: 1. 64-bit power; 2. Quick selection tools; 3. Refined, user-friendly interface; 4. Built-in video learning; 5. Stay up to date with Membership). De fapt de câţiva ani încoace accentul cade pe îmbunătăţirea ofertei existente, dar evident că sunt şi instrumente noi ce apar, precum cel care selectează acum obiectele aproape magic din fotografii. Dar dacă vreţi o comparaţie între X5 şi X6 mergeţi aici, unde veţi găsi un PDF cu un tabel comparativ. Vă las cu clipul de prezentare. Poate numărul fanilor PaintShop Pro va creşte :).

PS: Eu personal găsesc tot timpul noua interfaţă mai puţin plăcută decât anterioara… Dar în timp mă obişnuiesc. Acum ea arată aşa (pe negru… eu comut pe gri).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *