Phonebloks: probabil o propunere nu foarte realistă


Pornind de la constatarea că telefoanele mobile nu sunt făcute ca să dureze, ceea ce se propune în clipul următor este o revoluţie la acest capitol, astfel încât un mobil să fie complet modularizat şi să poţi uşor schimba ce componentă vrei, când vrei. Într-un fel (aproximare nu perfectă) ca la calculatoare, unde îţi poţi lua oricând un monitor nou, memorie RAM mai multă, să schimbi harddiskul sau placa video. Se poate implementa propunerea? Personal nu cred, din mai multe motive.

Nu doar pentru că nu văd companiile colaborând (cu încărcătoare unice e bătaie mare de cap, ce să zic de altceva), dar apoi şi pentru că tehnologiile sunt foarte diferite, iar căutarea folosirii spaţiului cu maximă eficienţă (pentru ca mobilul să fie mic) face ca amplasările componentelor să fie extrem de diferite de la caz la caz. Bateria de regulă o mai putem schimba… dar altceva nu îmi pot imagina. Dar în fine… e o propunere…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sorin spune:

    Pentru PC-uri, respectiv majoritatea calculatoarelor folosite in ziua de azi, un „avantaj” l-a constituit publicarea specificatiilor arhitecturii PC odata cu lansarea da catre IBM a calculatorului IBM PC XT, model 5150, in 12 august 1981. Evolutia este spectaculoasa, fiind posibila tocmai publicarii specificatiilor. Astfel calculatoarele au devenit compatibile (producatori mai excentrici preferind sa incalce „regula”). Chiar si in ziua de azi compatibilitatea se mentine la un procent foarte ridicat. Dar nu acelasi lucru se poate spune si despre telefoane, istoria lor desfasurandu-se in cu totul alta perioada, dominata doar de profituri, secrete si concurenta neloiala. Ar fi frumos o compatibilitate chiar si partiala intre celulare, dar din pacate ramine doar un vis frumos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *